Hardware

“Xbox One” pobednik rasprodaja tokom “crnog petka”

Xbox One ovih dana deluje kako neka kontroverzna zvezda koja samo niže uspone i padove, a takav je bio i prethodni vikend za ovu konzolu.

Po nepotvrđenim informacijama, Xbox One bio je najprodavanija konzola u Americi tokom tradicionalne jesenje rasprodaje pa se za njega odlučilo 53% igrača za razliku od PS4 kom je pripalo 31%. Naravno, Microsoftova konzola bila je značajno povoljnija jer joj je kompanija privremeno oborila cenu za dodatnih 50 dolara, sve u očajničkom pokušaju da se pridobije pažnja domaćeg tržišta.

Sa druge strane, situacija u Japanu predstavlja kataklizmu kakva nikad nije viđena – naime, prošle nedelje u ovoj zemlji prodato je protekle nedelje a od starta sistema u septembru ukupno 38 hiljada, od čega 23.500 u prva četiri dana! Čak i takođe neverovatno neuspešni Xbox 360 beležio je duplo bolje rezultate. Primera radi, za prva dva dana u Japanu Wii U je prodat u 308 hiljada a PS4 i 322 hiljade primeraka. Usled toga, Microsoft je s te pozicije otpustio Takashija Sensuija ali analitičari napominju da će i njenog naslednik imati nemoguć zadatak pred sobom.

Leave a Reply