Hardware

Xerox 8265 – printer širokih formata u boji

Na najvećem severnoameričkom sajmu za “print on demandAIIM/On Demand 2008 održanom u Bostonu u državi Massachusetts, Xerox-ov printer širokog formata u boji, Xerox 8265 dobio nagradu ´Best of Show´.

InfoTrends, jedna od vodećih svetskih kompanija za analitiku i konsalting u polju digitalizacije dokumenata, u partnerstvu sa sajmom AIIM/On Demand, odlučila je da dodeli nagrade za najbolje uređaje prikazane na sajmu. InfoTrends je dodelio prestižne nagrade u devet kategorija, a Xerox 8265 je pobedio u kategoriji printera širokog formata.

Xerox 8265 omogućava štampanje na široki spektar medija, tako da može da se koristi za kreiranje znakova, postera, fotografija u prirodnoj veličini i grafike za podove ili zidove, a namenjen je štamparijama, centrima za fotokopiranje, agencijama koje se bave grafičkim dizajnom i izradom znakova te fabrikama. Printer koristi ink-jet tehnologiju i ekološki razgradive boje što znači da prostorije u kojima se odvija rad ne moraju biti posebno ventilisane. Štampa na Xerox-u 8265 traje i do tri godine bez nanošenja dodatne zaštite.

Korporacija Xerox je na ovom sajmu prikazala i svoje druge uređaje poput svojih perjanica Xerox iGen3® 110 Digital Production Press, i Xerox 495 Continuous Feed Duplex Printer.

Leave a Reply