Hardware

Xerox Phaser 6125 najpristupačniji laserski printer

Korporacija Xerox širi svoj portfolio proizvoda sa dva nova štampača. Phaser 6125 je najjeftiniji Xeroxov laserski štampač u boji namenjen firmama kojima trebaju ispisi u boji profesionalnog izgleda, ali bez velikog troška. Kako bi odgovorili na potrebe tržišta u razvoju Xerox je takođe pripremio Phaser 5335, crno beli laserski štampač. Ovi proizvodi su posebno namenjeni za tržišta u razvoju.

Phaser 6125 ispisuje 12 stranica u boji ili 16 crno-belih stranica u minuti. Phaser 6125 koristi Emulsion Aggregation High Gloss Toner, koji troši manje nego tradicionalni štampači, a zbog toga je ovaj printer idealan za kompanije koje se bave marketingom i koriste štampanje u boji da bi poboljšali komunikaciju sa klijentima.

Phaser 6125 dolazi sa unapred instaliranim tonerom, tako da korisnik odmah može započeti sa korišćenjem. Uređaj ima procesor od 333 MHz, mogućnost ispisa preko mreže i memoriju koja je nadogradiva do 1 GB. Takođe, sadrži ladicu u koju stane 250 listova papira ili drugih vrsta medija poput nalepnica, podestnica ili koverti.

Phaser 5335 je crno-beli printer A3 formata. Ovaj uređaj ispisuje do 35 A4 stranica u minuti, a prva stranica se ispisuje u roku od 9,5 sekundi. Phaser 5335 sadrži 64 MB memorije, koju se može nadograditi do 516 MB, procesor brzine 400 MHz i magazin papira kapaciteta 2300 listova.

Uređaj nudi mogućnost ispisa na različitim medijima koji variraju od 60 do 216 g/m2 i formatima od A5 do A3. Kao dodatne opcije moguć je ispis knjiškog i poster formata, te ispis od ivice do ivice stranice. Na njega je moguće nadograditi dodatna tri ulazna magacina za papir, a korisnici mogu da uštede koristeći opciju obostranog ispisa ili N-up ispisa, koji dozvoljava ispis više stranica na jednu stranicu papira.

Phaser 5335 dolazi kao mrežni printer i koristi Adobe® Postscript 3® i PLC emulacije.

Leave a Reply