Hardware · PC računari

Xerox predstavio devet novih uređaja za MSP

Korporacija Xerox juče je u 162 zemlje predstavila devet novih crno belih uređaja namenjenih za tržišta zemalja u razvoju. Uređaji variraju od najjeftinijeg multifunkcijskog Phaser 3100 MFP do WorkCentre 5225/5230 koji poseduje napredne opcije poput Extensible Interface Platform. EIP je tehnološko rešenje koje omogućava jednostavno stvaranje softverskih aplikacija za upravljanje radnim procesima. Spektar proizvoda uključuje i brže štampače poput Phaser 5550 koji ispisuje do 50 stranica u minuti čak i u duplex modu.

Phaser 3100 MFP je novi i najjeftiniji Xeroxov multifunkcijski uređaj koji ispisuje do 21 stranicu u minuti i dolazi sa ugrađenim opcijama poput skeniranja direktno u elektronsku poštu, softverom za prepoznavanje znakova i potpunom tastaturom za telefaks mašinu. Dodatne opcije uključuju USB bežični mrežni priključak i digitalni bežični telefon koji dozvoljava istovremenu upotrebu telefona i telefaksa.

WorkCentre 5016 i WorkCentre 5020 su dva izdržljiva uređaja koji ispisuju 15 do 20 stranica u minuti i namenjeni su korisnicima za duži ispis ili fotokopiranje. ´ID Card Copy´ opcija dozvoljava ispis obe strane dokumenta, na jednu stranicu lista papira. Xerox Phaser 3635 MFP je mrežni multifunkcijski uređaj koji ispisuje do 35 stranica u boji i poseduje napredne sigurnosne opcije poput enkripcije i alata za potvrdu identiteta.

Xerox Phaser 3635MFP je prvi  A4 uređaj koji koristi Xerox-ov veliki interfejs koji se inače postavlja na uređaje A3 formata. WorkCentre 5225/5230 još jači je uređaj koji ispisuje 25 do 30 stranica u minuti osim EIP-a poseduje dodatne sigurnosne opcije poput skeniranja u lozinkom zaključani PDF i enkripciju koja omogućuju da informacije ostaju tajne dok putuju mrežom.

Laserski štampač Xerox Phaser 3250 ispisuje do 30 stranica u minuti koristeći automatski dvostrani ispis i poseduje dodatnu opciju umrežavanja. Phaser 3600 laserski štampač ispisuje do 40 stranica u minuti sa ugrađenim dvostranom štampom i mrežnim priključkom.

Štampač poseduje Xerox CentreWare Internet Service tehnologiju što olakšava rad sa štampačem i njegovo održavanje. Phaser 5550 je štampač formata A3 i ispisuje do 50 stanica u minuti jednostrano i obostrano.

Leave a Reply