Hardware · PC računari

Xerox proizvodi novi Ultra Low Melt EA toner

Loading ink into Phaser 8560Instalacija šest novih rezervaora kapaciteta 25 000 galona u Xerox-ovoj fabrici u Websteru označava dolazak nove generacije Ultra Low Melt Emulsion Aggregation tonera koji smanjuje potrošnju struje 15 do 30 posto.

Fuzija tonera sa papirom je energetski najzahtevniji proces prilikom štampanja. Taj proces troši 50 do 80 posto energije uređaja. Razvojem novog tonera koji se topi na temperaturi 25 celzijusa nižom od pređašnje naučnici iz Xerox Research Centre of Canada (XRCC) uspeli su da ostvare velike uštede bez kompromitovanja performansi.

Emulsion aggregation toner se bazira na nanotehnologiji koja smanjuje količinu potrošenog materijala i čija je proizvodnje jeftinija. Stranice ispisane EA tonerom koriste 40 do 50 posto manje tonera od klasičnih. Ultra Low Melt Emulsion Aggregation toner je razvijen nakon pet godina istraživačkog rada i u njegovom razvoju Xerox istraživači su ostvarili još 35 drugih patenata.

“Ovo je najzahtevniji toner na kojem smo do sada radili”, izjavio je Hadi Mahabad, podpredsednik i menadžer Xerox istraživačkog centra u Kanadi. “Morali smo se truditi da postignemo nižu temperaturu topljenja i postići veći sjaj dok su druge karakteristike tonera morale ostati na istom ili boljem nivou”.

Ultra Low Melt Emulsion Aggregation toner će se ubuduće koristiti u svim novim EA uređajima a već se koristi u novo predstavljenom Xerox 700 Digital Color Press.

Leave a Reply