Hardware

Xerox se bori protiv sivog tržišta potrošnog materijala za štampače

Xerox je nedavno podržao akcije širom sveta sa ciljem zaštite potrošača od falsifikovanih (neoriginalnih) potrošnih materijala i proizvoda koji dovode do oštećenja opreme, štampe lošeg kvaliteta i većih troškova.

 Xerox logo

Šta Xerox čini kako bi sprečio krivotvorenje:

  • Konfiskacija više od 1.500 kutija lažnih tonera koje su izgledale kao autentični Xerox proizvodi iz Zhuhai Warmth Electronic Co., Ltd. kompatibilnog proizvođača u Kini. Akcija zabranjuje toj kompaniji korišćenje lažnih ambalaža. Identična je akcija sprovedena protiv Zhuhai Supricolor Image Co., Ltd. u Kini, što je povezano s Zhuhai Warmth.
  • Dva organizovana pretresa u Brazilu – uključujući jedan u Maringi gde je Original Equipment Manufacturers (OEMs) konfiskovao više od 1.000 neoriginalnih kutija. U Londrini je Xerox zajedno s OEMs-om zaplenio više od 1.800 kutija falsifikovanih proizvoda Xerox, uključujući sigurnosne nalepnice i materijale za identifikaciju proizvoda.
  • Konfiskacija gotovo 1.000 kutija falsifikovanih Xerox proizvoda u Turskoj.
  • U Baltimoreu je muškarac osuđen na 26 godina za krađu i prodaju 55.000 $ vrednog Xerox potrošnog materijala.

xerox printer

Xerox je okupio tim koji deluje na svetskom nivou, a koji se bori protiv aktivnosti falsifikovanja. Kompanija takođe sarađuje sa OEMs-om, lokalnim zakonodavnim jedinicama i carinama.

 

 

 

Kako izbeći neoriginalne proizvode

Kupci mogu izbeći neoriginalne proizvode i potrošni materijal kupujući direktno od kompanije Xerox ili ovlašćenog Xerox distributera. Još jedan način zaštite je potražiti nalepnice za proveru autentičnosti. Na primer, proizvodi Xerox imaju holografsku sigurnosnu nalepnicu sa jedinstvenim serijskim brojem i bar kodom.  Ukoliko su falsifikatori neovlašćeno dirali nalepnice, potrošač bi trebalo da  obavesti Xerox o mestu kupovine.

Leave a Reply