Hardware

Xerox se pridružuje programu za ponovno korišćenje elektronike

Xerox (NYSE: XRX) je objavio da se pridružio koaliciji SERI -Sustainable Electronics Recycling International, kako bi pomogao u lansiranju programa koji podstiče kompanije da odgovorno koriste i recikliraju elektroniku.

Podržavajući ovu inicijativu Xerox potvrđuje svoju vodeću ulogu u ekologiji kako bi stvorio bolji, zeleniji svet. Xerox se nalazi među 10 kompanija koje su sklopile partnerstvo sa SERI koalicijom i podržavaju R2 Leader program.

Xerox logo

 

„Imamo dugu tradiciju u podržavanju odgovornog recikliranja, zato je ovo za nas prirodan put“, rekla je Diane P. O’Connor, potpredsednica, Global Environment, Health, Safety and Sustainability, Xerox. “Već godinama proveravamo dobavljače za recikliranje pre nego što im pošaljemo našu elektroniku i ohrabrujemo druge kompanije da rade isto. R2 certifikat potvrđuje da se radi o odgovornim dobavljačima za recikliranje. To je odlično za Xerox i naše kupce jer proširuje opseg naše prakse održivosti i povećava naš uticaj na svet.“

 

Briga kompanije Xerox za okolinu traje već dugo, otkada je predstavljen prvi kancelarijski uređaj koji štampa dvostrano. Xerox je takođe prvi kupcima ponudio kancelarijsku opremu s opcijom za čuvanje energije. Danas, Xerox nastavlja s inovacijama za bolji svet, kreirajući usluge i tehnologije koje imaju manji uticaj na okolinu, uključujući pametno parkiranje, rešenja za prevoz kao i ConnectKey® tehnologiju s rešenjima poput Cisco® EnergyWise.

 

Ulaskom u R2 LEADER program, kompanije se obavezuju za podršku i uzimanje u obzir R2 certifikata kada biraju partnera za recikliranje. Članovi R2, uključujući i Xerox, sada imaju vodeću ulogu u projektima za odgovornu ponovnu upotrebu i recikliranje u celom svetu.

Leave a Reply