Hardware

YouTube stiže na Apple TV

Apple TV

Apple je juče najavio da će od sredine juna Apple TV imati mogućnost da bežično streamuje originalne video sadržaje direktno sa YouTube lokacije i da ih zatim emituje na TV apartima korisnika.

Zahvaljući prostom Apple TV interfejsu i Apple Remote upravljaču, vlasnici Apple TV konzole biće u prilici da iz svojih fotelja lak i brzo pretražuju i pronalaze interesantne YouTube video-clipove, te da ih zatim odgledaju u komforu njihovih domova.
“Ovo je prvi put da korisnici mogu vrlo lako da pretražuju i gledaju You Tube video snimke upravo iz sofe u dnevnoj sobi. To predstavlja pravu zabavu i zadovoljstvo.,” kaže Steve Jobs, Apple-ov CEO. “YouTube je svetska senzacija a Apple TV tu senzaciju dovodi direktno sa Interneta na TV ekran u vašoj dnevnoj sobi.”

Hiljade trenutno aktuelnih i popularnih videa sa You Tube-a biće moguće gledati na Apple TV-u sredinom juna (objašnjenje – Apple TV je već u prodaji i kod nas – ali ovaj servis će biti lansiran sredinom juna), a YouTube svake nedelje dodaje još hiljade i hiljade, dok će kompletan YouTube katalog biti dostupan na jesen. Sa fantastičnim Apple interface-om i vrlo jednostavnim daljinskim upravljačem, korisnici mogu lako da se snalaze kroz već poznatu YouTube katagorizaciju i da traže specifične video snimke. YouTube članovi mogu takodjer da se uloguju kroz Apple TV i da gledaju i čuvaju svoje omiljene snimke.

Apple TV besprekorno funkcioniše sa iTunes softverom i bezičnim putem pušta ono što vi želite bilo sa PC-ja ili sa Mac platforme direktno na vaš TV, bilo da su to filmovi, muzika, fotografije ili podcast. Apple TV korisnici imaju izbor od preko 500 filmova i 350 TV programa u skoro DVD kvalitetu; preko 5 miliona pesama; 5,000 muzičkih video spotova; 100,000 podcast-a; i 20,000 audio knjiga u iTunes prodavnici (www.itunes.com). Korisnici mogu da uživaju u svojoj omiljenoj muzici na svom kućnom stereo sistemu i da pregledaju svoje foto albume na TV ekranu.

Apple je najavio da u ponudi ima i Apple TV build-to-order opciju sa 160GB hard diskom. Novi veći hard disk ima četiri puta veću mogućnost za čuvanje podataka, 200 sati video snimaka, 36,000 pesama, 25,000 fotografija ili kombinacija svega toga. Apple TV se lako povezuje na veliku ponudu widescreen 16×9 televizora ili home theater sistema i ima standardne HDMI, component video, analogni i optički audio port. Korišćenjem brzog modela AirPort® 802.11n Wi-Fi za bezično umrežavanje, Apple TV može automatski sinhronizuje da sadržaj sa jednog kompjutera ili da prenosi sadržaj sa pet dodatnih računara na TV ekran bez bilo kakvih dodatnih kablova i žica.

Apple TV zahteva iTunes 7.1 ili kasniju verziju softvera na Mac računaru sa Mac OS® X operativnim sistemom verzija 10.3.9, ili Windows PC sa Windows XP Home/Professional (SP2) operativnim sistemom.

802.11b/g/n bezična mreža se koristi uz AirPort, AirPort Extreme ili10/100 Base-T Ethernet networking. Pristup Internetu se podrazumeva ali se preporučuje konekcija sa velikim protokom. Apple TV zahteva i TV prijemnik, enhanced definition ili high-definition widescreen 16×9 ekran.

Leave a Reply