Internet · Provajderi

10 godina prvog hrvatskog zdravstvenog portala – Cybermed.hr

Prošlo je deset godina otkada se Cybermed.hr, kao prvi hrvatski zdravstveni portal pojavio na Internetu, s ciljem pružanja verodostojnih i naučno utemeljenih informacija o bolestima, medicinskim postupcima i lekovima, da bi se održalo i poboljšalo zdravlje stanovništva te podigao kvalitet života bolesnika.

Tokom tih deset godina primljeno je više od 110.000 poruka vezanih uz upite i savete o zdravlju, kako u okviru foruma tako i u okviru kontakt rubrike što svedoči o velikom interesu i potrebi za komunikacijom između pacijenata i zdravstvenih radnika putem Interneta. Takođe treba istaći da su saveti koji se dobijaju od lekara, stomatologa i psihologa od početka rada portala bili besplatni.

U zavisnosti od meseca, broj jedinstvenih psoetialca na Cybermed.hr-u kreće se od 250.000 do 300.000 (Google Analytics). Oko 60 posto korisnika Cybermed.hr-a je iz Hrvatske, a većina preostalih korisnika je iz susednih zemalja.

Uz nekoliko domaćih priznanja, Cybermed.hr je dobitnik i svetskog priznanja za kvalitet sadržaja Fondacije „Health on the Net“, a glavni urednik Cybermed.hr-a mr. sc. Dean Delić, dr. med., je za izuzetan doprinos u borbi protiv raka vrata maternice tokom Europske nedelje prevencije raka vrata maternice 2008., primio nagradu “Biser mudrosti” (The Pearl of Wisdom Cervical Cancer Prevention Award 2009) koju dodijeljuje ECCA (European Cervical Cancer Association).

„O uticaju Interneta, pogotov na mlade naraštaje, često se govori sa dozom straha i nepoverenja. Vaš internet portal izvrstan je primer za to kako se Internet može iskoristiti na pozitivan i društveno koristan način. Zbog toga portal Cybermed.hr sigurno može biti podsticaj brojnim novim i korisnim internet projektima na drugim područjima od javnog interesa”, istaknuli su u Agenciji za elektroničke medije Republike Hrvatske povodom 10 godina Cybermed.hr-a.

Leave a Reply