Internet

10 najtraženijih internet pojmova u 2009. prema Yahoo servisu

Yahoo je objavio listu najtraženijih pojmova ove godine, a neki su naravno prilično očekivani

1. Michael Jackson – smrt kralja popa zasluženo je na prvoj poziciji. Jackson je prvi i na Microsoftovom pretraživaču Bing, a očekuje se da će biti i na Gooleovoj listi

2. Twilight – nakon uspešne knjige, i serijal filmova izazvao je ogromno zanimanje. Mlada glumačka ekipa, provereni scenarij i holivudski pristup režiranju doveo je do toga da su curice širom sveta poludele

3. WWE World Wrestling Entertainment borbe ili popularni kečeri čini se da još uvek nisu izgubili na popularnosti. WWE borci vole dramatičnost, a očito i publika premda je većina borbi izrežirana.

4. Megan Fox – voleli je ili ne, Megan je jedna od najvećih priča 2009. Poznata po izazovnom izgledu na crvenom tepihu, te uvređenom držanju kada je upoređuju sa Angelinom Jolie, mlada glumica lansirana je u zvezde filmom ˝Transformers˝. Premda neki stavljaju pod upitnik njene glumačke sposobnosti,  niko ne joj može poreći popularnost na pretraživačima.

5. Britney Spears – Nakon četri godine uverljivog vođstva (2005., 2006., 2007., 2008.), kralj popa srušio je Britney sa vodeće pozicije. Lošija pozicija islovljena je manjom količinom skandala ove godine. Doduše 2009. Britney se posvetila porodičnom životu i nije mnogo punila naslovnice medija.

6. Naruto – manga serija nudi dramu, akciju te mnoštvo popratnih proizvoda koje obožavatelji mogu tražiti online. Naruto je zapravo dečak koji želi  da postane najbolji ninja na svetu, dok se u isto vreme nosi sa tipičnim adolescentskim problemima, poput devojaka, prijateljstva i autoriteta.

7. American Idol – sa obzirom da su i kod nas talent showovi vrlo popularne i gledane emisije, nije ni čudo da je američka verzija jedan od najtraženijih pojmova ove godine.

8. Kim Kardashian – pre dve godine verovatno biste se pitali ko je to. Ali najpoznatija svetska “posvuduša” Kim srušila je sa trona i legendarnu Paris Hilton. Njen reality show ˝Keeping Up With the Kardashians˝, samo je pomogao podizanju popularnosti.

9. Nascar – brzi automobili, akcija i žene uvek su bili dobitna kombinacija, tako je Nascar i ove godine dospeo u najtraženije pojmove.

10. Runescape – jedna od najpopularnijih online igara. Od pojave 2001. igra je privukla više od milion registtrovanih korisnika. Guinnessova knjiga rekorda proglasila ju je najpopularnijom internet igrom na svetu. (Metro)

Leave a Reply