Internet

20 odsto Evropljana ne koristi Internet

Velika većina Evropljana – 62 odsto, svakodnevno posećuje veb sajtove, dok 20 odsto ispitanika izjavljuje da nikada nije koristilo internet, pokazuje studija Centra za digitalnu strategiju pri EU.

I pored toga što se upotreba interneta razvija velikom brzinom u svetu, digitalni jaz ostaje gorka realnost, posmatrajući i zemlje članice Evropske unije, piše francuski “Figaro”.

internet

Tako, u Rumuniji i Bugarskoj, čak 40 odsto stanovnika ne koristi internet, dok su na suprotnoj strani Švedska i Danska, gde ta proporcija iznosi svega četiri odsto.

Sa 14 odsto ispitanika koji su izjavili da se nikada nisu konektovali na internet, Francuska se nalazi između ove dve krajnosti.

U proseku, 62 odsto Evropljana svakodnevno koristi internet, 72 odsto njih jednom nedjeljno, a 20 odsto njih ne upražnjava ovu aktivnost.

U istraživanju se između ostalog navodi i da je internet sve popularniji za trgovinu, pa je tako 47 odsto Evropljana izjavilo da rado kupuje preko interneta, što je za 12 procentnih poena više nego pre četiri godine. Izvor: vijesti.me

One thought on “20 odsto Evropljana ne koristi Internet

  1. Marko

    pa kad au ovim zemljama kao i kod nas , u nekim krajevima nema jos ni telefona a kamoli interneta…

Leave a Reply