Internet

50 hiljada korisnika .RS Internet domena

Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) saopštio je da je novi srpski Internet domen .RS dobio 7. jula 2009. svog 50.000-tog korisnika. Preduzeće “Rival” d.o.o. iz Beograda registrovalo je domen rival.co.rs, a kao nagradu dobiće od RNIDS-a besplatnu registraciju domena.

U odnosu na mesec maj, u junu je porasla registracija .RS domena za 22%. RNIDS podseća da do 31. avgusta 2009. traje promotivna akcija sa sniženim cenama registracije .IN.RS domena, namenjenih za lične i porodične Internet prezentacije i e-mail adrese. Prednosti korišćenja .RS domena, savete za korisnike i druge korisne informacije za nove korisnike Interneta mogu se naći na promotivnom sajtu www.zelim.rs.

Glavna prednost .RS domena je u tome što je još uvek slobodan veliki broj potencijalno zanimljivih pojmova za naziv novih Internet domena (imena, nazivi firmi ili proizvoda, geografski i opšti pojmovi… ).

Mnogi interesantni nazivi domena su odavno zauzeti pod međunarodnim Internet domenima (.COM, .ORG, .NET…). Registrovanjem jednog ili više .RS domena firme i pojedinci potpuno štite svoj identitet ili brend na srpskom Internet prostoru.

Leave a Reply