IAB seminar
Internet

Adria Media Group domaćin prvog IAB Masterclass seminara

Danas je u prostorijama medija centra Adria Media Group održan prvi IAB Masterclass seminar. Tema ovog seminara bio je programmatic trading – automatizovana prodaja i zakup oglasnog prostora, koji stiču sve veću popularnost i uspeh u celom svetu, a odnedavno je ovaj vid digitalne tehnologije počeo da se primenjuje i kod nas. Napredne opcije koje ovakav vid medijskog zakupa nudi dovele su do rasta display oglašavanja na razvijenijim tržištima. O ovoj temi govorio je specijalni gost Jost Löhnenbach, Head of Sales, New and Emerging Markets – Europe (DataXu).

IAB seminar

Izvršna direktorka IAB Srbije Gabrijela Stjepanović ovim povodom je izjavila: „Cilj nam je da s vama podelimo neophodna znanja iz ove oblasti i da na adekvatan način pripremimo sve učesnike na tržištu za trendove koji dolaze kako bismo svi ostvarili maksimalnu dobit od ovakvih inovacija.“

U želji da podrži dobru praksu, kao i razvoj digitalnog tržišta u Srbiji, Adria Media Group bila je domaćin ovog seminara. Predrag Roganović, direktor digitalne divizije kompanije, rekao je da naša kompanija želi ne samo da bude lider na tržištu već i da utiče na razvoj digitalnog tržišta u regionu i uvodi nove tehnologije i praksu uopšte. Roganović je dodao da IAB Srbija, ali i sve druge zvanične institucije koje doprinose zajedničkom naporu u razvoju i edukaciji tržišta mogu da računaju na sve vidove podrške vodeće izdavačke kuće na zapadnom Balkanu kakva je Adria Media Group.

Leave a Reply