Internet

Akcije “Facebook”-a upola manje

Društvena mreža za tri meseca sa početne cene od 38 dolara po akciji pala na 19 dolara i 10 centi

Akcije popularne društvene mreže “Fejsbuk” izgubile su skoro 50 odsto vrednosti, svega tri meseca pošto su se – uz veliku pompu i očekivanja – pojavile na berzi.

Deonice američke kompanije ponuđene su investitorima u maju po ceni od 38 dolara, što je učinilo da vrednost kompanije bude procenjena na oko 100 milijardi dolara.

Prvog dana na berzi cena jedne akcije dostigla je 45 dolara. Međutim, od tada postojano opada.

Prvi investitori koji su uložili novac u “Fejsbuk” juče su stekli pravo da prodaju svoje deonice, tako da je vrednost akcije zabeležila novi negativni rekord sredinom dana – 19 dolara i 10 centi. Zbog toga je kompanija izgubila na vrednosti čitavih 50 milijardi dolara.

Fejsbuk ima više od 950 miliona korisnika širom sveta, koji postavljaju fotografije i informacije o sebi, i uključuju se u grupe u kojima su ljudi sa sličnim interesima.

Međutim, analitičari tvrde da su investitori zabrinuti zbog opadajućeg trenda oglašavanja na Fejsbuku. Kako kažu – oglašavanje na mobilnim uređajima je slabo, a oko polovine korisnika društvene mreže ulazi na sajt tim putem. S ciljem da poveća prihode, Fejsbuk je nedavno najavaio da će korisnicima u Velikoj Britaniji ponuditi mogućnost klađenja. (Voa)

One thought on “Akcije “Facebook”-a upola manje

  1. Aca

    И треба да пропадне. Када би народ само био свестан колико губи користећи Фејсбук. Неупоредиво је боље имати само једног физичког, живог, правог пријатеља него 1.000 такозваних пријатеља на интернету. Међутим, нема се времена. Тих 1.000 одвуку толико времена и снаге да ништа не остаје за оног једног.

    А тек колико постајемо површни у односима са људима. Односи из Фејсбука се преносе у живот, тако да више не умемо нормално ни да разговарамо, а камоли да се дружимо и пријатељимо.

Leave a Reply