Internet

Amazon.com povećava kapacitete

Amazon.com je prošle godine u Evropi zaposlio još 6.000 radnika na puno radno vreme kako bi odgovorio na snažnu potražnju, objavio je taj američki online trgovac.

Kako se navodi, “Amazon.com” sada u Evropskoj uniji zapošljava 32.000 radnika u stalnom radnom odnosu. Nova radna mesta otvorena su u logističkim centrima, uslugama klijentima i u segmentima razvoja softvera, upravljanja lancem nabavke i dizajna.

– I dalje smo u fazi ulaganja i radujemo se tome da ćemo biti u mogućnosti da otvaramo nova radna mesta i u 2015. godini – kazao je Xavier Garambois, potpredsednik “Amazona” za maloprodaju u EU, dodajući kako je potražnja kupaca u Evropi veća nego ikad.

Približno 1.200 novih radnih mesta otvoreno je u Nemačkoj, inače drugom po veličini tržištu “Amazona” nakon Sjedinjenih Država, gde ova kompanija zapošljava 10.000 ljudi na poslovima u skladištima uz još 10.000 sezonskih radnika. Sledi Velika Britanija po značajnijem broju otvorenih novih radnih mesta, a ostatak se odnosi na druge zemlje.

Leave a Reply