Internet · Provajderi

Amazon prodaje e-knjige bolje od bilo kog print izdanja

Još početkom godine Amazon je objavio da prodaje više e-knjiga od štampanih, ali je sada objavljena još jedna istorijska prekretnica, a to je da se e-knjige prodaju bolje od bilo kog vida štampanih izdanja ukupno (knjige tvrdih korica, mekanih korica, časopisi…).

Od početka aprila Amazon na svakih 100 prodatih štampanih izdanja proda 105 e-knjiga. Osim ovim uspehom, u Amazonu se hvale i prodajom e-knjiga uopšte. Naime, u odnosu na 2010. godinu, ove godine u istom razdoblju prodato je 3 puta više e-knjiga.

Dobroj prodaji e-knjiga doprinosi i oglasima potpomognu e-čitač Kindle koji se može kupiti za nešto više od 100 dolara. Za samo mesec dana od lansiranja, ovaj Kindle postao je najprodavaniji elektronski proizvod na Amazonu.

One thought on “Amazon prodaje e-knjige bolje od bilo kog print izdanja

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Informacije “Amazona” da se e-knjige prodaju bolje od stampanih knjiga i da se e-citac “Kindl” moze kupiti za nesto vise od 100 dolara jesu, stvarno, znacajne, dugo ocekivane, istorijske informacije. Verujem da je ove godine prodato tri puta vise e-knjiga nego prosle godine ne zato sto ove “knjige” ima ju bolji sadrzaj i vise se citaju, vec zato sto su “in” i sto ne skupljaju prasinu i nemaju neprijatan miris kao stampane knjige.

    Takodje, verujem da e-knige imaju, pored pozitivnih osobina, i negativne karakteristike koje se uskoro moraju obznaniti.

Leave a Reply