Internet · Provajderi

Amazon prodao više e-knjiga od klasičnih

Prema podacima, koje je upravo saopštio Amazon, kao najveći prodavac knjiga na svetu, prvi put tokom 2010.. godine prodaja e-knjiga namenjenih tabletu Kindle premašila je prodaju klasičnih knjiga. Na svakih 100 klasičnih knjiga, Amazon je tokom 2010. godine prodavao 115 Kindle book uprkos činjenici da je prodaja klasičnih knjiga bila u porastu u odnosu na prethodni period.

Inače tokom poslednjeg kvartala prethodne godine ovaj online prodavac ostvario je prihod od 10 milijardi dolara po prvi put u istoriji.

One thought on “Amazon prodao više e-knjiga od klasičnih

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Lepo i, valjda, dobro?!.

    Ali nije dobro sto je u ovom tekstu upotrebljen izraz “tablet” za terminalni uredjaj (opremu) koji se prikljucuje na Internet kao globalnu elektronsku informaciono-komunikacionu mrezu nove (sledece) generacije. Za ovu vrstu uredjaja mnogo je prikladniji termin “internet komunikator” ili, krace, “komunikator”, a u konkretnom slucaju “prenosni komunikator” (umesto “tablet”), Taj termin je svojevremeno skovala i zastititila (?) “Nokija” (videti odgovarajucu odrednicu u Vikipediji, en.wikipedia.org/wiki/Nokia_Communicator, na zalost samo na srpskom jeziku).

Leave a Reply