opteron
Internet

AMD lansira novu platformu namenjenu web hosting provajderima

AMD  je danas, lansiranjem AMD Opteron 3200 Serije procesora, predstavio najnovije rešenje u okviru svoje Veb/Oblak inicijative. Kupci specijalizovanih veb hosting rešenja koji tragaju za pouzdanošću najvišeg nivoa sada imaju novi izbor koji ispunajva sve zahteve:

 • ·         Sjajna vrednost sa do 38% boljom cenom po performansama[i] i sa do 19% manjom potrošnjom energije[ii] u poređenju sa konkurencijom;
 • ·         ECC memorija i serverska pouzdanost su karakteristike prisutne i u najnižim cenovnim kategorijama;
 • ·         Brza otplata hardvera – I za samo 7 meseci zarada od hosting može pokriti cenu hardvera – do 14% brže u poređenju sa konkurencijom[iii];
 • ·         Efikasno poslovanje za računarstvo u oblaku sa dvostruko većom gustinom jezgara po reku[iv].

“U današnjem poslovnom okruženju, specijalizovani hosting provajderi imaju potrebu da njihovi data centri postanu centri profita, i to brže nego ikada,” kaže Patrik Patla (Patrick Patla), korporativni potpredsednik i generali menadžer, odeljenja za Komercijalne Poslove, u AMD-u.  “Sa novom AMD Opteron™ 3000 Serije platformom, kompanije u Veb i Oblak poslovima vise ne moraju da prave kompromise i koriste desktop-klase platforme kako bi se uklopili u određene cenovne razrede. Sada mogu da dobiju sve beneficije serverske-klase proizvoda po desktop-klase cenovnom razredu. Ovo pomaže rapidno rastućim hosting klijentima da ostvare brz povrat uloženih sredstava u njihova neverovatno gusta, energetski-efikasna okruženja.”

Od lansiranja svoje nove arhitekture jezgra, i AMD Opteron 4200 i 6200 Serije procesora tokom prošlog Novembra, AMD je otkrio svoju razarajuću serversku strategiju i nameru da se osloni na svoju naprednu grafičku Intelektualnu Svojinu istovremeno smanjujući potrošnju energije u budućoj SoC ponudi. Kao deo svoje razarajuće serverske strategije, AMD je nedavno objavio da je ušao u definitivni sporazum o preuzimanju SeaMicro, pionira računarstva u oblaku.

Danas je AMD ispunio svoje obećanje o nisko-potrošnom, jedno-soketnom rašenju koje donosi serversku funkcijonalnost sa ekonomičnošću desktopa. AMD Opteron 3000 Serije platforma nanjena je gustim, energetski efikasnim 1P Veb hosting/Veb server tržište. Dostupni kako u 4- tako i u 8- jezgara CPU-ovima, AMD Opteron 3200 Serije procesori se već danas isporučuju od strane MSI-a, Tyan-a, Fujitsu-a i Dell-a. Bazirana na“Bulldozer” jezgru, AMD Opteron 3000 Serije platforma se oslanja na Socket AM3+ i kupcima pruža uštedu u troškovima koja se povezuje samo sa “desktop-nalik” infrastrukturom, ali i dalje nudi serverske-klase pouzdanost, vrhunske-klase silicijumsku validaciju/testiranje, sigurnosne opcije i serversku OS sertifikaciju.

“AMD je sjajan partner, i mi smo veoma uzbuđeni u novim AMD Opteron 3200 Serije CPU-ovima.  Ova platforma nam omogućava da kreiramo specijalizovani dizajin za neše DCS klijente, i pruža primamljivu kombinaciju performansi i energetske efikasnosti, “ kaže Stiv Kjumings (Steve Cumings) iz Dell Data Center Solutions-a. “Kao lider u Gustine-Optimizovanom segmentu tržišta, nama je potreba fokusirana partnerska tehnologija koja podržava industriske standarde – i ovo predstavlja veoma dobro rešenje za naše klijente.”

 

Ključne činjenice, performanse i tehnički detalji

 •  45W do 65W TDP
 •  2.7 GHz osnovne radne frekvencije, sa povećanjem do 3.7 GHz radne frekvencije korišćenjem AMD Turbo CORE tehnologije[v]
 •    4- i 8-jezgara opcije
 •  2 DDR3 memoriska kanala sa podrškom za ECC UDIMM
 •  1333, 1600, 1866 MHz brzine memorija[vi]
 • Podrška za 1.5V, 2Rank
 •  Kapacitet do 32GB memorije
 • Podrška za do 2 DIMMa po memoriskom kanalu
 • Ukupnu količinu keša od: 16MB za 8-jezgara, 8MB za 4-jezgra
 •  L2 keš: do ukupno 8MB
 •  L3 keš: do ukupno 8MB

Leave a Reply