Internet · Provajderi

Anksioznost zbog e-pošte

Kancelarijski službenici sve više pate od stresa izazvanog elektronskom poštom, noseći se sa neprekidnom plimom novih poruka koje ih primoravaju da prekidaju posao i remete koncentraciju, prenosi britanski The Observer. Nekoliko stručnjaka iz različitih oblasti s Univerziteta Paisley zapazilo je da neki službenici proveravaju elektronsku poštu tridesetak puta tokom jednog sata i kako su stalno pod pritiskom da brzo odgovore.

Ovo dovodi do zamora i smanjenja produktivnosti, a korist od ovog načina komunikacije, koji se sada oteo nadzoru, sve više se gubi, zaključuju ovi istraživači.

Internet osveta: kako uništiti neprijatelja za deset funti“, naslov je članka u Sunday Timesu, koji prenosi da jedan internet sajt nudi kompletni “osvetnički paket” uz pomoć kojeg korisnici mogu uništiti finansijski status ili privatni odnos nekoga ko im se zamerio.

Za deset funti mesečno mušterije ovog sajta mogu naručiti da se nekome koga ne vole zatvori bankarski račun, prekinu mu isporuku struje i vode, ili  pošalju elektronske poruke sa lažnim optužbama – od nekoga poslovnog promašaja do ljubavne afere.

Ovaj sajt takođe nudi kopije dokumenata neophodnih za izvršenje osvete i obećava da može napraviti haos od nečijeg života. U izveštaju jednog komiteta britanskoga Gornjeg doma objavljenom prošle sedmice navodi se da se kriminal na internetu toliko proširio da je situacija sada “kao na Divljem zapadu”, prenosi Sunday Times.

Leave a Reply