Društvene mreže · Internet

Anonymous Group preti: Uništićemo Facebook!

Hakeri iz grupe Anonymous Group navodno pripremaju veliki napad na Zuckerbergovu društvenu mrežu, te žele ‘uništiti‘ Facebook. Na internetu su se intenzivirale glasine oko ‘ Operacije Facebook‘ koju hakerska grupa Anonymous navodno namerava da pokrene 5. novembra . Ova operacija ima cilj da uništi najpopularniju društvenu mrežu na svetu koju danas, prema poslednjim službenim podacima, koristi više od 750 miliona ljudi širom sveta.

Prema video zapisu koji je objavljen na YouTubeu, glavni razlog zbog kog hakeri žele da unište Facebook su loše postavke privatnosti (sa kojima korisnik upravlja samo delomično) te ‘činjenica’ da ‘Facebook prodaje informacije o korisnicima vladinim agencijama i daje pristup informacijama sigurnosnim kompanijama kako bi mogle špijunirati ljude širom sveta’.

Takođe, ističu da sve što korisnici rade na Facebooku zauvek ostaje na ovoj društvenoj mreži te da, bez obzira na postavke privatnosti i brisanje naloga, lični podaci koje su korisnici uneli na ovu društvenu mreži zauvek ostaju na njoj pa ako i ‘izbrišete’ nalog naknadno ga je lako ponovno aktivirati i vratiti sve ranije podatke.

U objavljenom video zapisu kaže se i da Facebook o nama zna više nego naša porodica, što za mnoge korisnike ove društvene mreže i nije daleko od istine te se ti podaci lako mogu iskoristiti protiv samih korisnika. Ali, kako na internetu ne možemo pronaći previše informacija o planu napada na Facebook pitanje je koliko ima istine u ovim glasinama.

Naime, osim samog video zapisa koji je mogao postaviti bilo koji korisnik te rasprava na nekim forumima, na nekim glavnim komunikacijskim kanalima hakera iz Anonymousa – barem onima koji su dostupni javnosti, ne možemo naći informacije o ovoj operaciji, odnosno pozive drugim hakerima, tj. haktivistima. (SEEbiz / Dnevnik.hr)

Leave a Reply