Internet

Anonymous-i objavili poverljive podatke PayPala i Symanteca

Haktivistička grupa Anonymous prekjuče je objavila 28.000 lozinki raznih korisnika PayPala kako bi označili noć Guya Fawkesa koja se tradicionalno slavi 5. novembra , i čija je maska simbol Anonymousa.

Na internetu su otkriveni e-mailovi, imena i lozinke koje su navodno prikupljeni iz sistema za obradu plaćanja različitih kompanija. Iz PayPala kažu da još uvek trebaju da potvrde postojanje sigurnosnog propusta, ali slučaj svejedno istražuju. Napadi su se dogodili i na ImageShack i Symantec portalima.

Napad na Symantec je rezultirao curenjem e-mail adresa i drugih ličnih podataka stotina istraživača na području računarske sigurnosti. Hakeri tvrde da su iskoristili 0day propust u ZPanel softveru koji Symantec koristi za svoj portal.

Symantec takođe sprovodi istragu. Za hakovanje ImageShacka koristila se druga 0day ranjivost koja je dozvolila hakerima dobavljanje sistemske datoteke i drugih informacija. Nekolicina NBC web stranica su izmenjene sa porukom „Remember, remember the fifth of November“ (citat kojim se i danas upozorava na ishod veleizdaje Guya Fawkesa). Anonymousi se na svojem Twitter profilu ograđuju od napada na NBC. Više o ovom napadu u izveštaju magazina The Register.

2 thoughts on “Anonymous-i objavili poverljive podatke PayPala i Symanteca

  1. Aca

    Која то слепачка фирма држи изворну форму лозинки у базама података?! Ако су стварно толики слепци онда их и треба ухаковати.

    Просто не верујем да су они из PayPal-a и Symantec-a толики слепци. Биће да је опет у питању само пропаганда против Анонимуса.

Leave a Reply