Internet

Anonymous napali zvanične Ukrajinske sajtove zbog zatvaranja Demonoida

Pripadnici haktivističke grupe Anonymous napali su web sajtove u vlasništvu ukrajinskih vlasti nakon što je jedan od najpopularnijih torrent-trackera zatvoren, pošto ga je tamošnji provajder Colocall isključio sa mreže na policijski zahtev.

Istražitelji su ocenili Demonoid kao jedan od najposećenijih sajtova na kom se dele piratizovani sadržaji, dok lokalni Kommersant piše da su istražitelji kopirali podatke sa servera i zapečatili deo zatečene opreme. Brojni korisnici ovog torrent servisa sada strahuju da bi njihove aktivnosti mogle biti otkrivene, ali kako ocenjuje urednik Torrentfreaka – Ernesto van der Sar ne veruje da će biti neke masovne istrage.

Ukrajinske vlasti poslale su zvanični zahtev provajderu tek nakon što ih je kontaktirao Interpol, koji je zapravo prosledio zahtev meksičkih vlasti, koje sprovode sopstvenu istragu.

Grupa Anonymous je objavila da planira napade na ‘odgovorne za prekid’ na svom siteu AnonPR, kao i na YouTubeu. Tvitovi sa korisničkih naloga povezanih sa tim pokretom izvestili su o nizu napada DDoS, čiji je cilj bio gušenje ukrajinskih servera saobraćajem.

One thought on “Anonymous napali zvanične Ukrajinske sajtove zbog zatvaranja Demonoida

  1. Aca

    Ma da! Meksikanci su ustvari krivi za progone po internetu.

    Da li je u pitanju problem sa previše saobraćaja na internetu, pa određene službe ne mogu efikasno da špijuniraju narod? Zato treba zabraniti beskoristan saobraćaj – beskoristan u smislu informacija korisnih za te neke službe. Neko skine 1GB filma i to je beskorisno jer nema informacija. Mnogo je korisniji svaki kilobajt sa Facebooka ili nekog emaila.

Leave a Reply