Društvene mreže · Internet

Anthony Weiner – još jedna “žrtva” web društvenih mreža

Član Zastupničkog doma američkog Kongresa, demokrata iz New Yorka Anthony Weiner, podnio je ostavku. Da podsetimo, pre nekoliko nedelja otkriveno je da je kongresmen Weiner putem Twittera i Facebooka slao svoje polu-obnažene fotografije i tekst poruke seksualnog sadržaja devojkama i ženama koje nije poznavao, a od kojih su neke navodno bile i maloletnice.

One su mu se pak javljale mahom zbog toga što su im se sviđali njegovi nastupi na televiziji. Weiner je probitno, uz izvinjenje, rekao da neće podneti ostavku, ali – kako se čini – vođe demokrata u Kongresu na njega su izvršili pritisak te je on na kraju ipak odstupio sa svoje dužnosti.

Pre nekoliko dana, Weineru je u Kongresu odobren odmor kako bi se posvetio tretmanu rehabilitacije. Neki mediji bave se pitanjem je li – nakon ovakvog skandala – povratak na javnu scenu uopšte moguć. Odgovor je potvrdan. Pre tri godine tadašnji guverner New Yorka Eliot Spitzer dao je ostavku nakon što je otkriveno da je koristio usluge escort-prostitutki. Danas, ipak, ima svoju emisiju na CNN-u u kojoj je pre nekoliko dana govorio upravo o skandalu kongresmena Weinera.

Američko javno mnenje očigledno daje drugu priliku ljudima poput Weinera.

Leave a Reply