Internet

Atina – prestonica Internet flerta

Građani Atine više flertuju nego stanovnici mnogih italijanskih gradova. U tome su premašili čak i romantične Parižane, pokazuju poslednja istraživanja. Na listi nazvanoj „Svetska liga flerta“ našlo se 200 gradova, a sačinjena je na osnovu broja mesečnih onlajn flertova.

Atina - prestonica Internet flerta!

Glavni grad Grčke, iako poznatiji po drevnim filozofima i mitovima, ovih dana ocenjen je i kao grad u kojem ljudi najviše flertuju.
Istraživanja, koja je sprovela društvena mreža Badoo.com, iznedrila su zanimljivu listu od 200 gradova, nazvanu „Svetska liga flerta”.

Atina - prestonica Internet flerta!

Gradovi su rangirani prema „količini” flerta koju njihovi stanovnici koriste prilikom komuniciranja na pomenutom sajtu, čiji tvorci tvrde da je najveći svetski sajt za upoznavanje.
Na osnovu broja mesečnih onlajn flertova korisnika društvene mreže Badoo, procenjeno je da prosečni Atinjanin započne 25,7 onlajn flertova mesečno, što je znatno više nego žitelji Rio de Žaneira ili Praga, a neuporedivo više od stanovnika Pariza, Londona, Berlina ili Njujorka.
Na drugom mestu te zanimljive rang liste je Moskva, dok je Rim na osmom.
Pariz, poznat kao simbol romantike, tek je na 38. mestu.
Među prvih 10 nalaze se i tri arapska grada – Tunis, Kuvajt i Bejrut, još dva italijanska, Torino i Bari, kao i prestonice Ukrajine i Azerbejdžana, Kijev i Baku.
Među prvih 100 našli su se i Madrid (31), London (57), Berlin (79) i Njujork (89).
Autorka turističkog vodiča za Atinu (The Lonely Planet Encounter Guide to Athens) Viktorija Kiriakopulos kaže da ti rezultati ne predstavljaju iznenađenje, jer je, prema njenim rečima, grčka prestonica zavodnički grad s hedonističkim stilom života.
„Atinjani vole da se druže i da razgovaraju. Vole igru zavođenja”, dodala je Viktorija Kiriakopulos, prenosi londonski Telegraf.

Leave a Reply