Internet

Axel Springer kupio je većinski paket akcija web [email protected]

Axel Springer kupio je većinski paket od 51 odsto u firmi @Leisure, vodećem evropskom operatoru online portala za turističke aranžmane.

Direkcija kompanije je u Amsterdamu, i upravlja portalima Belvilla.com i Casamundo.com (vodeći portali u Nemačkoj, Belgiji i Holandiji). @Leisure je osnovan 1980. godine i ima oko 190 zaposlenih. Postojeći vlasnici će zadržati preostalih 49 posto.

Dr Andreas Wiele, predsednik marketing i classiified ad (mali oglasi) divizija u Axel Springeru, kazao je: [email protected] je visoko profitabilna kompanija koju ćemo još više razviti.

lesuire

 

To je ujedno odličan dodatak na naš digital classified ad model, dok je Maarten Esser, predsednik @Leisure izjavio da Axel Springer pruža marketing pristup milionima korisnika sa jakim afinitetom za putovanja. Dodatno, to je izdavač koji ima veliko iskustvo u digitalizaciji biznis modela, a kako se u Evropi tržište putovanja još uvek dosta obavlja off-line, Axel Springer nam donosi i taj izvor. Axel Springer već ima aktivnosti u ovoj oblasti sa sajtovima Travelbook.de, flug.idealo.de i vacances.com.

Leave a Reply