Internet

Beograd – digitalni centar regiona

Konferencija „New Media Summit – Digitalna agenda“ održana je krajem septembra u organizaciji kompanija Business Dialogue i ABC Srbija, uz podršku Uprave za digitalnu agendu, USAID i IREX, u beogradskom hotelu Continental. Više od 200 učesnika iz Srbije, regiona i EU bilo je u prilici da razmotri teme vezane za razvoj informacionog društva u sferama medija i marketinga – od IT uticaja na ekonomije u razvoju, preko trendova na internet tržištima, do digitalizacije televzije u regionu i Evropi.

Pored izuzetnog interesovanja za izlaganje Stiva Hermana, glavnog urednika web sajta BBC News, puno pažnje je posvećeno poređenju srpskog interneta sa trendovima u drugim zemljama, koje je prezentovao Filip Pjećinski, potpredsednik Gemiusa, vodeće evropske kompanije za onlajn istraživanja.

Po završetku panel diskusije, održan je neformalni deo konferencije u Chillout Zone, gde su učesnici imali priliku da razmene iskustva, razmišljanja i ideje sa najpoznatijim srpskim blogerima, rukovodiocima digitalnih sektora medijskih agencija, internet preduzetnicima i ostalim ekspertima iz sfere onlajn poslovanja.

Leave a Reply