Internet · Provajderi

Poboljšan BeotelNet Audio streaming servis

Usluga Audio streaminga je izuzetno atraktivna Internet tehnologija koja ukida ograničenje slušanosti jedne radio stanice na teritoriju koju pokriva radio signalom. To Vam omogućava da, od sada, slušaoce svoje radio stanice možete naći u celom svetu.

BeotelNet je prvi ISP na prostorima Srbije, koji je 1998. godine zvanično počeo sa distribucijom multimedijalnih sadržaja na Internetu.

Live stream signal Vaše radio stanice se prenosi putem zakupljenog Internet linka, do audio streaming servera koji se nalazi u data centru BeotelNeta. Ovaj klimatizovani prostor posebno je projektovan i namenski građen, kako bi mogao da odgovori specijalnim zahtevima i najvećih svetskih kompanija.

Potrebni uslovi za ostvarivanje radio streama sa klijentske strane su:

  • Računar koji treba da bude namenjen samo za ovu svrhu, dedicated server, i koji ima stalnu vezu sa Internetom, kako bi se ostvarila neprekidna konekcija sa BeotelNetovim serverom za audio stream. Najmanja preporučena brzina Internet prenosa od encodera do servera u BeotelNetu je 128 kb/s u uploadu.
  • Audio encoder koji treba da obezbedi prilagođavanje i prenos audio signala, od dedicated servera do BeotelNeta. Preporučujemo, zbog kvaliteta, da to bude master signal. Encoder i sve njegove parametre konfigurisaće naši administratori.

Radio stanice hostovane na BeotelNet serverima

Internet radio
Radio Beograd I program
Radio Beograd II program
Radio 202
Studio B
Top FM
Srpski radio Suton
Info ton
Radio Crne Gore (RTCG)
Sport FM
Radio S
Beotel radio

Leave a Reply