Internet · Operateri

Besplatan Internet za četiri i po hiljade studenata iz cele Srbije

Stanovnici najvećeg studentskog naselja na Balkanu – Studentskog grada u Beogradu – dobili su svoj Internet park sa besplatnim Telenorovim Internetom koji će moći da koriste naredne dve godine.

Park je otvoren u okviru zajedničkog projekta kompanije Telenor i Ministarstva prosvete Republike Srbije. Na klupama ili na travi, u hladu krošnje drveta, aktuelne i korisne informacije, Fejsbuk, Maj spejs ili Tviter sada su dostupni svim stanovnicima ovog naselja.

„Veoma nas raduje slika Studentskog grada sa mnogo studenata koji i nakon završenog ispitnog roka borave u naselju. U saradnji sa Telenorom dodali smo još jedan kvalitetan sadržaj koji im je važan, jer ovde provode najveći deo godine. Obradovali su se mogućnosti da rade i uče u prirodi, a brzi Internet su već oprobali i učesnici Univerzijade i tako za nekoliko sekundi bili u toku sa svim aktuelnostima”, rekla je Dragana Vujačić, pomoćnik direktora za smeštaj ustanove Studentski centar Beograd.

Studentski grad, koji prima gotovo 5000 studenata, postoji već 55 godina, a u oviru njega od 1974. radi i Dom kulture Studentski grad, centar studentskih sportskih i kulturnih dešavanja.

Telenor je sedmi po veličini svetski mobilni operator na svetu sa 166 miliona korisnika, od čega 2,863 miliona u Srbiji. Ova kompanija uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije. Nakon investicije od 1,513 milijardi evra, koja je proglašena i najvećom pojedinačnom investicijom u jugoistočnoj Evropi, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.

3 thoughts on “Besplatan Internet za četiri i po hiljade studenata iz cele Srbije

 1. Milan

  Umesto da uvedu normalan i povoljan interent za svakog studenta u svakoj sobi oni sa Telenorom pustili besplatno koji kilobit u parku da surfujemo na kisi i hladnoci… Ovo nema nigde sem kod nas… :(

  Studenti iz komsiluka odavno surfuju za dzabe po parkovima i domovima, a mi i dalje nemozemo da dobijemo noramalan prilkljucak u sobama.

  Sramota me kad se dopisujem sa kolegama iz Bugarske i kad treba da im posaljem neki fajl od 2MB na Skype-u…
  Evo kakav internet imaju oni u domovima: https://www.megalan.bg/internet_home.html
  P.S. Cene delite sa 2 da bi dobili cenu u evrima!

 2. KEC iz rukava

  Hehe, pa ovo je smešno. Ugledajte se na niške studente, oni su izdejstvovali da imaju besplatan net sa priključkom u svakoj sobi u domu, a i svi domovi u Nišu su međusobno umreženi.

Leave a Reply