Internet

Besplatan Telenor Internet u parku kod Vukovog spomenika

Park sa besplatnim internetom u blizini fakulteta i studentskog doma

Park kod Vukovog spomenika prvi je beogradski park koji je ove godine dobio besplatan Telenor Internet. Građani će moći besplatno da koriste Telenor Internet tokom naredne dve godine.

Zahvaljujući saradnji kompanije Telenor i Skupštine grada Beograda, u nekoliko gradskih parkova biće obezbeđen besplatan internet, a sledeći su parkovi „Proleće“ i „Skejt park“ na Novom Beogradu. Tokom ove godine, Internet parkovi biće otvoreni i u Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Čačku i Novom Sadu, gde će besplatan internet biti dostupan.

Srbija je u junu prošle godine dobila svoj prvi Internet park u istoriji, kada je Telenorov signal u Studentskom parku omogućio brzi Internet na otvorenom. Posle Beograda, Internet parkove dobili su i stanovnici Novog Sada, Niša, Kraljeva i Kragujevca. Telenorov 3G signal, koji obezbeđuje brz Internet, danas stiže do gotovo 45 odsto stanovnika Srbije u više od 200 gradova i manjih mesta.

Internet park kod Vukovog spomenika danas su otvorili Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, i Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji.

„Dostupnost Interneta i informatička pismenost već su godinama kriterijumi razvijenosti jednog društva. Želimo da verujemo da Telenor u Srbiji projektima poput ovog doprinosi da se Srbija ubrzano priključi grupi razvijenih zemalja i po ovim kriterijumima“, kaže Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Kompanija Telenor pripremila je idejna rešenja za svaki park pojedinačno, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju.

Grad Beograd će, uz podršku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, JKP „Zelenilo Beograd“ i Uprave za energetiku, obezbediti da parkovi budu dobro osvetljeni, a javne površine uređene.

Internet u parkovima podstiče i razvoj turističke ponude grada, koji svim posetiocima Beograda omogućava da se osećaju kao i u svakoj drugoj svetskoj metropoli u kojoj mogu u realnom vremenu da budu informisani o dešavanjima u svojoj zemlji, kao i da na najbrži način saznaju sve o gradu u kome borave.

Telenor je sedmi po veličini svetski mobilni operator na svetu sa 166 miliona korisnika, od čega 2,863 miliona u Srbiji. Ova kompanija uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije. Nakon investicije od 1.513 milijardi evra, koja je proglašena i najvećom pojedinačnom investicijom u jugoistočnoj Evropi, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.

Leave a Reply