Internet

Besplatni online testovi za prijemni olakšavaju upis

Kolike su prosečne količine padavina u Srbiji? Šta je mišljenje? Za vreme kog vladara je Srbija, prvi put u svojoj istoriji postala Kraljevina? Kako se naziva strah od spoljašnjih objekata, pojava ili osoba? Koji od naših romantičara je bio poznat kao pesnik, slikar i boem? Ovo su samo neka od pitanja koja mogu sačekati buduće studente između 28. i 30. juna, kada će prijemni ispiti biti organizovani na visokoobrazovnim ustanovama u Srbiji.

Kako bi budućim studentima olakšao put do indeksa, sajt prijemni.infostud.com se potrudio da i ove godine maturantima ponudi veliki izbor pitanja iz čak 18 različitih oblasti koje se najčešće polažu na fakultetima i visokim školama. Tako u rubrici „Online testovi za prijemni ispit“, maturanti mogu da popune test iz izabrane oblasti, i na osnovu rezultata koje sistem automatski nudi nakon upisanih odgovora, dobiju uvid o svom trenutnom znanju i pripremljenosti za prijemni ispit. Istovremeno, budući brucoši mogu pronaći i savete gde i na koji način da unaprede svoje znanje.

Do sada, online servis je popunilo preko 40.000 maturanata iz Srbije, a na raspolaganju imaju preko 2.000 različitih pitanja. Svi koji do datuma polaganja žele da se pripremaju sami, mogu pronaći kompletne pripreme za prijemni, kao i primere starijih testova na sajtu prijemni.infostud.com: http://prijemni.infostud.com/pripreme-za-prijemni/ Za razliku od prošle godine kada su se na sajtu prijemni.infostud.com najčešće popunjavali testovi iz ekonomije, ove godine maturanti svoje znanje najčešće testiraju na testovima iz opšte informisanosti i srpskog jezika.

Želja Infostuda je da na ovaj način utiče na razvijanje svesti o značaju visokog obrazovanja i da podrži mlade ljude koji žele da nastave svoje obrazovanje. Ipak, oni maturanti koji se i dalje osećaju nespremno, te žele da se uz pomoć profesora dodatno pripreme za polaganje upisnog testa, mogu pohađati i junske pripreme koje će organizovati pojedini fakulteti. U Novom Sadu recimo, pripreme će biti organizovane na Fakultetu tehničkih nauka, Tehnološkom fakultetu i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, dok se za dodatnu nastavu u Beogradu maturanti mogu uputiti na Fakultet bezbednosti, Fakultet političkih nauka, Učiteljski i Geografski fakultet, kao i mnoge druge.

Kako bi ih dodatno informisao i povećao šanse za upis, sajt prijemni.infostud.com je maturantima omogućio i da putem Kalkulatora za broj poena na prijemnom, orjentaciono provere koliki broj poena ih deli od fakulteta koji žele da upišu.

Leave a Reply