Internet

Bil Gejts: pristup Internetu nije proritet čovečanstva

U razgovoru s novinarom Timesa, jedan od osnivača Microsofta rekao je da tehnološki napredak svakako ima svoje prednosti, ali da neće zadovoljiti potrebe onih kojima je pomoć najpotrebnija.

“Ja svakako volim tehnologiju, ali kada govorimo o poboljšanju životnih uslova moramo se pozabaviti mnogo jednostavnijim stvarima kao što su preživljavanje i podizanje dece”, nastavio je tehnološki mogul koji već godinama finansira istraživanje malarije, a milijardama dolara je doprineo suzbijanju siromaštva u slabo razvijenim zemljama, piše Huffington Post.

bill-gates

Osvrnuo se i na nedavnu izjavu i obećanje čelnika Facebooka, Marka Zakerberga, da će čitavom svetu omogućiti pristup internetu. Gejtsu se ideja sviđa, ali kad su ga upitali vidi li taj projekat kao jedan od svetskih prioriteta, on je spremno odgovorio: “Kao prioritet? Vi se šalite”.

“Ako smatrate da je pristup internetu ključna stvar, to je u redu. Ja to ne mislim”, dodao je i nastavio sa svojim viđenjem problema:

“Malarija ubija decu i uništava populaciju desetinama hiljada godina. Nemoguće je izračunati koliko je štete nanela svetu, ali imamo mogućnost da nadogradimo oružje protiv nje kroz generacije i da joj napokon stanemo na kraj”.

Leave a Reply