blablacar
Internet

BlaBlaCar – vodeća globalna platforma za deljenje prevoza preuzela regionalni AutoHop servis

Uz akviziciju kompanije AutoHop, BlaBlaCar nastavlja sa proširenjem u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi

BlaBlaCar, vodeća globalna platforma za deljenje prevoza je objavila danas nastavak proširenja u okviru Centralne i Jugoistočne Evrope preuzimanjem kompanije AutoHop, najveće zajednice za deljenje prevoza u Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

blablacar

AutoHop, poput platforme BlaBlaCar, povezuje vozače sa slobodnim mestima u automobilu sa ljudima kojima je potreban prevoz na istoj relaciji. Na taj način vozači štede novac tako što dele troškove goriva i putarine, dok je putnicima pružena mogućnost udobnijeg i povoljnijeg putovanja, često od vrata do vrata. Zahvaljujući naprednim opcijama sajta koje ukljujučuju potvrđivanje broja telefona, e-mail adrese i Facebook naloga, kao i proveravanje profilnih fotografija i mini biografije od strane Tima za odnose sa članovima, korisnici BlaBlaCar platforme unapred znaju sa kim će putovati.

 

“Uz potvrđene profile i mogućnost međusobnog ocenjivanja članova, izgradili smo zajednicu za deljenja prevoza koja se temelji na poverenju. Na taj način, stremimo ka tome da ljudima u Srbiji pružimo pouzdanu i povoljnu alternativu tradicionalnom prevozu”, rekao je Vasilije Perović, PR i marketing menadžer za Srbiju.

 

Nakon akvizicije, svi stari članovi AutoHopa će automatski postati deo BlaBlaCar platforme koja okuplja preko 10 miliona članova u 18 zemalja sveta. Nekadašnji članovi AutoHop platforme će na taj način od sada imati pristup većem broju ponuda za prevoz širom Evrope, sa više od 2 miliona ponuđenih vožnji mesečno. Pored toga, članovima će od sada takođe biti dostupna i najnovija BlaBlaCar mobilna iPhone i Android aplikacija koja omogućava jednostavnu i fleksibilnu pretragu prevoza nezavisno od lokacije.

 

“Kao deo BlaBlaCar platforme, od sada ćemo povezivati čak i najmanje gradove i sela sa tradicionalno nerazvijenom transportnom infrastrukturom”, rekao je Ištvan Hajdeker (István Haidekker), ko-osnivač AutoHopa. “Deleći iste vrednosti kao i BlaBlaCar po pitanju poverenja i sigurnosti, ovim korakom stvaramo potpuno novu kolektivnu prevoznu mrežu zasnovanu na ljudima.”

 

“Zajedničkim naporima želimo da doprinesemo širenju naše vizije u ovaj deo Evrope kako bismo poboljšali kvalitet prevoza, čineći ga društvenijim, povoljnijim i efikasnijim,” rekao je Nikola Bruson (Nicolas Brusson), ko-osnivač i glavni operativni direktor kompanije BlaBlaCar.

 

AutoHop tim će nastaviti da pruža podršku svojim članovima iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Rumunije kao sastavni deo BlaBlaCar platforme koja je pored regiona prisutna i u još 14 zemalja: Belgiji, Holandiji, Luksemburgu, Francuskoj, Nemačkoj, Indiji, Italiji, Poljskoj, Portugaliji, Rusiji, Španiji, Turskoj, Ukrajini i Velikoj Britaniji.

 

Dodatno o platformi BlaBlaCar:

 

BlaBlaCar je zajednica za deljenje prevoza koja povezuje ljude kojima je potreban prevoz sa vozačima koji imaju slobodna mesta u automobilu kako bi zajedno podelili troškove. Tokom putovanja, svi putnici doprinose novčanim prilogom kako bi vozači na taj način pokrili putne troškove ali ne i zaradili. Svakog meseca, članovi BlaBlaCar zajednice međusobno podele 2 miliona vožnji, sa prosekom dužine vožnje od 340 km.

 

BlaBlaCar desktop i mobilne platforme su osmišljene tako da omoguće izgradnju sigurne i pouzdane zajednice zahvaljujući  profilima članova koji jedni sa drugima dele informacije o sebi, uključujući i nivo pričljivosti počevši od “Bla”, preko “BlaBla”, pa sve do “BlaBlaBla” odakle i potiče ime BlaBlaCar.

 

Leave a Reply