Blogosfera · Internet

BlogOpen 2010 – skup blogera u Novom Sadu

Posle Bora i Niša, BlogOpen će ponovo pozvati, 9. i 10. oktobra u Novi Sad, sve blogere, tviteraše, poslovne i privatne korisnike društvenih mreža, i sve one koje zanimaju sadržaji iz IT sveta. Teme koje će biti najzastupljenije na ovoj manifestaciji se odnose na blog, na potencijal bloga kao moćnog pokretača društvenih promena, na blog kao sredstvo marketinga i poslovanja, te prikazati blog kao alat za buduće poslovne uspehe.

Pored zvaničnih predavanja, na BlogOpenu ćete biti u prilici da pratite i radionice koje nude lake pripremne vežbe za statične kancelarijske poslove kojima se većina bavi, kao i odličan program naprednog korišćenja Twitter-a u poslovne i lične svrhe.

Prednosti Blogopena su nebrojive. BlogOpen je prilika za učvršćivanje postojećih i stvaranje novih veza, ali je i odličan poligon za uspostavljanje dobrih poslovnih kontakata, jer se na istom mestu mogu naći obe strane: i oni koji kreiraju online život u regionu, i oni koji od toga žive i planiraju da od toga naprave veliki posao.

Društveni značaj ove manifestacije predstavljaju dva velika segmenta koji ga obeležavaju: humanitarna akcija putem koje blogerska zajednica nastoji da reši ili pomogne rešavanju nekog problema i štampano izdanje najboljih blog-postova, u vidu knjige, nastalih u periodu između dva BlogOpena – Blogopedija.

Na BlogOpen se još uvek možete prijaviti do početka ili na sam dan konferencije, a u online okruženju možete ga pratiti na Twitteru uz zvanični nalog manifestacije @BlogOpen i putem hashtaga #BlogOpen, na Facebook stranici, ali i putem live streaminga.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije po prvi put je RNIDS, uz sponzore bez kojih bi sve ovo bilo nemoguće: Hosting plus, Limundo, Verat.net, Pin computers i brojne sponzore za uživanciju, nesmetan rad i medijsku podršku.

Leave a Reply