Blogosfera

Prvi korporativni agencijski blog u BiH

PR agencija Prime Communications je pokrenula prvi agencijski korporativni blog u BiH ali vjerovatno i prvi korporativni blog uopšte u BiH. Prime blog će se baviti temama iz oblasti odnosa sa javnošću, marketinga, dizajna, edukacije, političkog marketinga, istraživanja i drugih tema a autori bloga će biti zaposleni agencije Prime communications.

Osim Prime tima, na blogu će pisati i gosti blogeri iz regije što će svakako obogatiti sadržaj i omogućiti svakom od posetilaca da pronađe ponešto za sebe.

“Namjera nam je da naši zaposlenici od kojih su neki među vodećim stručnjacima na svojim pozicijama u BiH, svoja razmišljanja, stavove i iskustva podijele sa svima, posebno kolegama iz branše, jer Prime blog i njihovi stavovi će izazvati pažnju i komentare, koji će nadamo se, uticati i da se neke stvari poprave, poboljšaju ili bar definišu. Posmatrajući postojeće stanje u oblasti PR-a i marketinga BiH, sve je izuzetno komplikovano i nedefinisano, a nedostatak ozbiljnih, profesionalnih udruženja u svim segmentima agencijskog poslovanja (advertising, PR, istraživanja) je naš zajednički, i možda ponajveći problem”, izjavio je generalni direktor agencije Dragan Močević.

Prime blog je prvi agencijski korporativni blog u BiH, ali svakako postoji nada da će se i druge kompanije i agencije sa kvalitetnim pojedincima i stručnjacima koji imaju šta reći, pronaći inspiraciju da počnu sa pisanjem bloga i postanu deo zanimljive internet zajednice.

Leave a Reply