Blogosfera

Ugo Čavez postao najpopularniji twitter-bloger među latinoameričkim predsednicima

Broj čitalaca bloga predsednika Venecuele Uga Čaveza na Twitter-u ovog petka je premašio dva i po miliona.

Venecuelanski mediji javljaju da je Čavezov akaunt postao najpopularniji među akauntima predsednika zemalja Latinske Amerike.

Čavez svoj blog @chavezcandanga ne koristi često: dva poslednja posta su iz 5 januara. Ali to mu ne smeta da dnevno dobija po nekoliko hiljada novih čitalaca, a trenutan broj pratilaca prevazišao je 2 i po miliona.

Predsednik Venecuele se u svojim kratkim postovima odaziva na bitne događaje u zemlji i svetu. Čavez veliku pažnju poklanja i sportu i pobedama venecuelanskih sportista.

Čavezov blog na Twitter-u je otvoren ne tako davno – 27. aprila 2010. godine.

Trebalo mu je godinu dana i devet meseci da bi broj čitalaca premašio dva i po miliona. Granicu od dva miliona je savladao 31. avgusta 2011.

Čavez je tada lično nazvao osobu koja je postala njegov dvomilioniti čitalac. Bio je to jedan mladić iz države Tačira, Čavez mu je poklonio kompjuter.

Iako je dosta popularan među korisnicama Twitter-a, sam šef Venecuele prati samo 21 autora. Među njima su predsednici susedne Argentine, Brazila i Ekvadora. Čavez je rekao da planira da u skorije vreme otvori još jedan blog na Twitter-u i obećao da će bar 30 minuta dnevno čitati pitanja koja mu stižu i odgovarati na njih, javlja RIA Novosti.

Leave a Reply