Internet

Brinete li za bezbednost dok se nalazite ispred kompjutera?

Da sve više vremena provodimo za kompjuterom nije nikakva novost, već činjenica sa kojom se polako mire i najokoreliji protivnici upotrebe savremenih tehnologija. Povećana rasprostranjenost pametnih telefona i tablet uređaja koji u svakom trenutku imaju pristup internetu, dodatno su učinili svakodnevni život čoveka lakšim, jer se ogroman broj informacija u samo nekoliko dodira ekrana sliva na dlan korisnika.

Iako svesni da svi sadržaji koji kruže internetom nisu korisni i mogu biti veoma štetni i čak nelegalni, korisnici često zatvaraju oči pred onim sadržajima koji sadrže maltretiranje u virtualnom svetu i ostale oblike nasilja nad decom, seksualnu zloupotrebu decei pedofiliju.  Mnogi korisnici nisu svesni da mogu uticati da internet postane bezbednije mesto za sve korisnike, naročito decu.

Net patrola logo

Potpuno anonimnom prijavom pomenutih sadržaja, putem formulara koji se nalazi ovde, svaki korisnik interneta može učiniti naše online nebo za nijansu vedrijim.

 

Ostavljanjem štetnih sadržaja na internetu, nastavlja se patnja žrtve online nasilja! Prijavite nelegalne sadržaje koji uznemiravaju Vas i Vašu okolinu! 

Leave a Reply