Internet

Britanci kupili hrvatski web servis ‘Who is Hosting This’

Nakon trinaest meseci uspešnog poslovanja, londonska kompanija Quality Nonsense Ltd. preuzela je hrvatski web servis koji omogućava da saznate gde je globalno smešten bilo koji domen

Hrvatski internet servis Who is Hosting This (www.whoishostingthis.com) prodat je londonskoj firmi Quality Nonsense Ltd., specijalizovanoj za affiliate marketing. Pomenuti servis pokrenuli su Stanislav Šredl, urednik rubrike tehnologija na T-portalu i saradnik jednog od najvećih web 2.0 blogova – Mashable.com, te Gordan Orlić, prvi certifikovani Zend PHP programer i MySQL developer u Hrvatskoj.

Glavna usluga koju Who is Hosting This pruža svojim posetiocima je mogućnost da jednostavno i besplatno otkriju u čijem vlasništvu su serveri na kojima je smeštena bilo koja stranica na svetu. Ova informacija posebno je interesantna kompanijama koje se bave uslugom iznajmljivanjem prostora za smeštaj web stranica tzv. web hostingom koji je u inostranstvu profitabilan i prilično razvijen.

Projekt je pokrenut u maju prošle godine i odmah po predstavljanju izazvao je veliko zanimanje uglavnom strane publike te je bio na naslovnicama nekih od najpopularnijih internet odredišta današnjice kao što su Digg.com i mnogi drugih.

Zahvaljujući brzom rastu projekat se celo vreme uspešno finansirao oglašavanjem i pokazivao povoljne finansijske rezultate zbog čega su od početka za njega interes pokazivale mnoge strane kompanije.

Najpovoljniji dogovor je nakon mesec dana pregovora postignut sa kompanijom Quality Nonsense Ltd. iz Londona koja će ovom akvizicijom proširiti svoj portfolio web siteova koji se bave domenama. Finansijski detalji transakcije nisu otkriveni.

Leave a Reply