Društvene mreže · Internet

Britanska monarhija odsad i na Flickru

Buckinghamska palata objavila je u juče da je otvorila nalog na web servisu za deljenje fotografija, popularnom Flickr servisu. Kraljevska monarhija će na ovom servisu redovno objavljivati fotografije sa raznih društvenih aktivnosti kraljevske porodice, kao i arhivske fotografije iz svojih kolekcija.

Otvaranje foto-profila podudra se sa letnim otvaranjem Buckinghamske palate u kojoj će se 27. jula otvoriti izložba ‘Kraljičina godina’ sa posebno izabrabimfotografijama. Nalog na Flickru prikazuje i istorijske fotografije iz kraljevskih kolekcija u Kraljičinoj galeriji, Buckinghamskoj palati i dvorcu Windsor, te onih koje su pozajmljene drugim muzejima i galerijama širom Velike Britanije.

Među njima su i remek dela rane britanske fotografije koje su skupljali kraljica Viktorija i princ Albert. Flickr je najnoviji u nizu društvenih medija koje koristi Buckinghamska palata. 2007. pokrenut je Kraljevski YouTube kanal te nova web stranica kraljevske porodice, a 2009. monarhija je otvorila i profil na Twitteru.

www.flickr.com/photos/britishmonarchy

Leave a Reply