Društvene mreže · Internet

Britanski sve manje koriste Facebook

U britanskoj agenciji za medije izračunali su da je postotak mladih starosti između 15 i 24 godina koji posjećuju društvene stranice kao što su Facebook, MaySpace, Twitter i ostali, opao sa 55 posto početkom prošle godine na 50 posto godine.

facebookRazlog tog pada je što je, kažu, što je na ovim sajtovima više starijih, odnosno roditelja i nastavnika tih mladih, koji pretražujući stranice neke od društvenih mreža pokušavaju pronaći stare školske prijatelje ili nezaboravljene školske ljubavi. To znači da su ove stranice, komentira The Guardian, za mlade zbog prisustva starijih prestali biti cool.
Mogli bismo izvući i zaključak da je među novopridošlim korisnicima društvenih mreža više starijih, koji tako konačno hvataju priključak s mlađima. Nije mladima Facebook manje interesantan, nego je u međuvremenu postao ineteresantan svima.

No, mogli bismo izvući i zaključak da je među novopridošlim korisnicima društvenih mreža više starijih, koji tako konačno hvataju priključak s mlađima. Nije mladima Facebook toliko manje interesantan, koliko je u međuvremenu postao ineteresantan svima.

Polovica stanovnika Velike Britanije, nepunih sedamdeset milijuna, ima profil na Facebooku, na kojem u prosjeku provodi šest sati mjesečno. Osim toga, Britanci su više spremni odreći se odlazaka u restorane nego mobilnih telefona kako bi uštedjeli novac.

Britanci su svakodnevno u prosjeku 25 minuta na internetu, 11 minuta na mobilnim telefonima, a 61 posto mladih između 15 i 24 godine misli da ne bi trebali plaćati za muziku koju slušaju. (The Guardian)

One thought on “Britanski sve manje koriste Facebook

Leave a Reply