Internet

British Petroleum kupuje fraze na pretraživačima

British Petroleum zakupio je određene ključne fraze na Googlu i Yahoou. Upisivanjem fraze “oil spill” (izlivanje nafte) kao prvi rezultat iskače stranica BP-a na kojoj detaljno piše sve o načinima na koje se ova naftna kompanija bori sa naftnom mrljom.
Ovim marketinškim trikom se menja način na koji se informacija širi svetom.

Toga su svesni i u British Petroleumu. Nakon eksplozije na njihovoj naftnoj platformi Deepwater Horizon u Meksičkom zalivu i gotovo dva meseca neprekinutog zagađivanja okeana naftom iz bušotine, odeljenje za odnose s javnošću BP-a odlučio je da se pozabavi pozitivnim marketingom.

Kako piše američki ABC, zakupili su nekoliko fraza koje su povezane sa ekološkom katastrofom i naftom mrljom na internet pretraživačima poput Googlea i Yahooa. Kada kompanija zakupi određenu frazu, njene web stranice pojavljuju se na samom vrhu stranice sa rezultatima pretraživanja i označene su kao sponzorirani linkovi.

“Zakupili smo fraze na pretraživačima kako bismo olakšali ljudima pristup informacijama o našem trudu u Meksičkom zalivu i olakšali im pristup do linkova i informacija o traženju odštete, prijavljivanju nafte na plažama ili volontiranju u čišćenju”, rekao je za ABC News porparol BP-a Toby Odone. (SeeBiz)

Leave a Reply