Društvene mreže · Internet

Britni Spirs je još uvek sa nama iako je njen TwitPic hakovan

Ako izuzmemo Paris Hilton, Anđelinu Džoli, Bil Gejtsa, ime Britni Spirs je najviše povezano sa spam kampanjama, napadima virusa i hakera. Osnovni razlog je njena velika popularnost koja izaziva interesovanje kod širokih masa. Ovaj put ime Britni Spirs je povezano sa ne tako umesnom kampanjom. Haker je uspeo da šokira 2 miliona obožavaoca, sa vešću koju je postavio na Twitter “Britni je preminula danas!”

Zanimljivo je što je ova lažna vest poslata putem TwitPic servisa, koji automatski forward-uje poruke povezanim Twitter nalozima. Postoji veliki broj mogućnosti kako možete postaviti poruku na TwitPic uključujući i logovanje na servis ili slanjem slike na jedinstvenu email adresu. Najverovatnije da je ovaj poslednji način i bio taj koji je haker zloupotrebio.

Moglo bi se protumačiti i kao slobost digitalnog PIN koda koji vam je potreban za TwitPic koji se može vrlo lako “provaliti”. Ovo bi značilo da je moguće poslati poruku sa [email protected] i TwitPic link na Twitter stranici Britni Spirs ukoliko bi se “provalio” njen PIN. Ova lažna vest je obrisana sa Twitter-a.

Leave a Reply