Internet

Četiri Webby nagrade za web sajt Volkswagen Buba

Brend Volkswagen je dobio ukupno četiri najprestižnije nagrade u online industriji za web sajt Buba 21. veka i to za najbolji automobilski web sajt, najbolju navigaciju i strukturu, kao i za najbolji vizuelni dizajn i funkcije.

Webby nagrada je vodeća internacionalna nagrada kojom se nagrađuju najbolja dostignuća na internetu u kategorijama web sajt, interaktivno oglašavanje i mediji, online filmovi &video, kao i mobil&aplikacija.

Međunarodna akademija za digitalne umetnosti i nauke svake godine predstavlja Webby nagrade, poznate takođe kao „Oskari interneta“. Web zajednica u celom svetu odlučuje o javnim favoritima u svakoj kategoriji, imenujući pobednike nagrade glasa naroda. I ovde je www.beetle.com bio na vrhu u kategoriji najbolji web sajt o automobilima 2012.

Zvanični sajt Bube je multi-screen sajt programiran u HTML5: Ovaj sajt omogućava korisnicima da mogu vertikalno i horizontalno da prelistavaju sadržaj. Inovativni navigacioni koncept stvara utisak kao da korisnik vozi Bubu. Web sajt je dizajnirala i realizovala agencija za komunikacije DDB Tribal iz Berlina.

„Dinamičnom automobilu je potrebna i dinamična prezentacija“, rekao je Luka de Meo (Luca de Meo), direktor marketinga pri Volkswagen Grupi i Volkswagen brendu. „To je razlog što je web sajt Volkswagen Buba optimalno kreiran za ciljnu grupu i nama je jako drago što je naša ideja za inovativnom komunikacijom na web-u nagrađena sa četiri Webby nagrade“.

Leave a Reply