Internet · Provajderi

Cisco: Globalna audicija uz pomoć Telepresence rešenja

Međunarodna audicija za nove članove orkestra Southbank Sinfonia po prvi  put održana je uz pomoć visokokvalitetne audio tehnologije i videa u visokoj rezoluciji koje osiguravaju kompanije BT i Cisco

Najpoznatiji orkestar mladih muzičara u Velikoj Britaniji, Southbank Sinfonia (SbS), u sklopu audicije za izbor novih članova po prvi puta koristi Ciscovo TelePresence rešenje koje će omogućiti kandidatima iz svih delova sveta takmičenje za mesto u orkestru, kao da se nalaze “uživo” na audiciji.

Najtalentovaniji mladi umetnici iz Glasgowa, Madrida, New Yorka i Aucklanda nastupili su tokom novembra  pred ocenjivačkom komisijom bez potrebe za odlaskom iz vlastitog grada. Audicija se odvijala uživo putem Interneta, u TelePresence prostorijama koje su u saradnji opremile kompanije Cisco i British Telecom (BT).

Osim što se na ovaj način značajno smanjuju putni troškovi, Cisco TelePresence doprinosi smanjenju štetnog uticaja na okolinu i tako omogućava održivo poslovanje.

Komisija je za potrebe ove audicije radila u sentrali kompanije  BT u centralnom Londonu, dok su mladi muzičati iz Škotske, Španije, SAD-a i Novog Zelanda audiciji pristupili iz njima najbližih Cisco TelePresence prostorija.

Leave a Reply