Internet

Cisco obezbeđuje Wi-Fi mrežu i povezane usluge širom grada

Proširena Wi-Fi rešenja će pomoći da se u gradovima prevaziđu izazovi adresiranja i obezbede nove usluge gređanima

Na Meeting of the Minds konferenciji , Cisco je objavio lansiranja Smart+Connected™ City Wi-Fi, integrisanog rešenja koje je usmereno na pomoć gradovima širom sveta da se povežu i uspostave platformu u kojoj Internet stvari (IoT) može biti iskorišćen u potpunosti kako bi se razvili novi servisi za građane. U današnjim urbanističkim centrima, dostupnost Wi-Fi mreže prevazilazi pristup Internetu.

Sa osnovnom mrežom, gradski zvaničnici mogu da dostave one vrste usluga za povezivanje koje će  pomoći u rešavanju svakodnevnih problema urbanog života – parking mesta, javne bezbednosti i mehanizama za očuvanje energije. Zahvaljujući mogućnosti pristupa Internetu bilo gde i bilo kada, gradovi širom sveta su bolje pripremljeni za suočavanje sa izazovima kao što su zatvaranje digitalnog jaza i privlačenje investicija.

cisco_connected_cities

Smart+Connected City Wi-Fi integriše dokazane Cisco® tehnologije kako bi obezbedio praktičan i sveobuhvatan pristup gradskoj bežičnoj vezi, sa visokim nivoom bezbednosti i privatnosti za usluge bazirane na lokaciji. Najzanimljiviji delovi portfolia podrazumevaju Cisco Wi-Fi mrežu za spoljnu upotrebu, Cisco uređaje za rutiranje i svičovanje iz IoT portfolia, Cisco Prime™ i Mobility Services Engine (MSE) tehnologije. Smart+Connected City Wi-Fi omogućava upravljanje otvorenom Wi-Fi mrežom od strane grada koja optimizuje bezbednost podataka koji se prenise i prikupljaju širom grada. Ovo rešenje je nastalo kao rezultat trogodišnje logičke arhitekture koju čine ulični slojevi (otvorene pristupne tačake), slojevi gradske mreže (koji povezuju hardver sa data centrima) i slojevi mreže podataka (koji obezbeđuju sredstva zahvaljujući kojima je omogućen pristup gradskim Wi-Fi aplikacijama i servisima).

Leave a Reply