Internet

Cisco omogućuje da se video zapisi lakše kreiraju, koriste, pretražuju i dele

Kao deo svoje strategije da omogući organizacijama da unaprede poslovnu kolaboraciju i komunikaciju, iz kompanije Cisco danas je predstavljeno dosta novih načina kako je jednostavno za bilo koga da bude režiser svog video zapisa. Korisnici sada mogu da kreiraju i koriste video zapise u okviru kompanije. Sa novim Ciscovim rešenjima moguće je:

 • Snimanje i uvid u sadržaj video zapisa preko Cisco TelePresence ili drugih video krajnjih tačaka, i na taj način se jednostavno proširuje upotreba video prenosa, bilo uživo ili snimljenih, u svrhe obuke ili organizacijskih komunikacija.
 • Izuzetna mogućnost pretrage u okviru samog video snimka. Umesto da trošite vreme pretražujući sate i sate raznih video zapisa kako biste našli klip koji tražite, uz samo nekoliko klikova mišem, korisnici sada mogu da brzo nađu ono što traže, bilo da je to izgovorena reč, fraza ili željeni govornik/predavač.

Iz Cicso-a takođe najavljuju i niz inovacija koje su osmišljene kako bi pružile klijentima da na najlakši način da postave video zapise širom svojih organizacija ili kompanija, sa desktopa do sale za sastanke. Ove inovacije će biti dostupne komitentima već od novembra, kada su iz Cisco kompanije najavili da će sve nove sada video prenos biti omogućen na svim krajnjim tačkama kompanije. Danas, kompanija Cisco predstavlja:

 • Novi 47-inčni Cisco TelePresence endpoint, koji je projektovan za impresivnu komunikaciju u bilo kojoj kancelariji ili manjoj sali za sastanke.
 • Novi korisnički interfejs za Cisco TelePresence krajnje tačke, koji kombinuje najbolje osobine Cisco-vog uređaja na jedno dugme i bogatog touch-screen seta.
 • Prva linija Cisco® Unified IP telefona sa ugrađenom kamerom, omogućava korisnicima jednostavan i priuštiv način da ovladaju uređajem i usvoje video telefonski razgovor. Ovi uređaji koji se baziraju na celokupnom Cisco-vom endpoint video portfoliju, od desktopa do impresivnih Cisco TelePresence odaja, odlikuju se i velikim brojem opcija za uštedu energije i na taj način pomažu kompanijama u ekološkim inicijativama.

Ovi noviteti, endpoint i iskustva, u kombinaciji sa ranije najavljenim poboljšanjima u medianet arhitekturama iz Cisco kompanije, u svakom slučaju mogu umnogome da olakšaju korisnicima pervazivnu upotrebu video zapisa, obradu, snimanje i prenos.

Ključne karakteristike

Svako može  da bude režiser

 • Cisco TelePresence Content Server 5.0
  • Pojavom Cisco TelePresence Content Servera 5.0 na tržištu, korisnici imaju pristup s kraja na kraj snimanje i prenos video zapisa. Korisnici mogu da snime sastanak na Cisco TelePresence sesiji u najboljoj rezoluciji (1080p u 30 frejmova u sekundi), ili 720p u 60 frejmova u sekundi) i tako odmah pregledaju, ponovo puste i podele sadržaj video snimka sa ostalima putem integracije saCisco Show and Share® platformom.
  • Show and Share, webcasting i video sharing platforma kompanije Cisco, sada je dostupna i na francuskom, španskom i engleskom jeziku.  Show and Share je isto tako usko povezana sa Cisco Quad TM, društvenom software platformom za kompanije.
  • Cisco TelePresence Content Server 5.0 je dostupan na svetskom tržištu od marta.
 • Cisco MXE 3500 Media Experience Engine je moćna i fleksibilna mrežna aplikacija koja sa Cisco MXE 5600 omogućava transformisanje medijskih servisa kako bi se istražio, povezao, snimio, obogatio i preneo video zapis. Nove MXE 3500 osobenosti su:
  • Integracija Cisco Pulse® analitičkih mogućnosti za pretragu video zapisa uz koji više nisu potrebni dugotrajni procesi pregledanja video snimaka, kako bi se našao pravi sadržaj. Uz Cisco Pulse analytics, Cisco MXE 3500 automatski taguje i markira reči, fraze i govornike, tako da korisnik može lako i brzo da pretrazi sadržaj video snimka i da nađe tačno govornike ili delove koje želi.
  • Novi interefjs pretraživača za jednostavnu i brzu adaptaciju i funkcije post-procesovanja. Krajnji korisnici sada mogu jednostavnije da obave upload fajlova; dodaju bumper, trailer, vodeni žig ili određenu grafiku preko; i da izaberu ciljane playback uređaje, kao što je Cisco Show and Share.
  • Nove live-streaming sposobnosti za podržavanje nekih dešavanja uživo preko Cisco Digital Signage rešenja.
 • Cisco MXE 3500 je ključni deo medianet arhitekture za any-to-any medijsku adaptaciju, omogućavajući korisnicima da snime i podele zapis, sa bilo kog endpoint-a i na bilo kojoj platformi. Novi interfejs, dodatne live-streaming mogućnosti i Cisco Pulse analitičke opcije će biti dostupne u fazama, po planu u drugom kvartalu 2011.god.

Cisco Digital Signs za kolaboraciju

  • Kao što je nedavno najavljeno na Digital Signage Expo-u u Las Vegasu, kompanija Cisco je javnosti otkrila rešenje za live streaming telepresence-a i ostalog video materijala preko digital signs-a.
  • Korisnici mogu da koriste ove mogućnosti kako bi proširili prenos bitnih sadržaja  zaposlenima i studentima, kako bi objavili hitna obaveštenja široj publici, kao i da se održi veći sastanak ili pak sednica.
  • Ovo dinamično rešenje koristi tehnologiju Cisco TelePresence Content Server, Cisco Show and Share, Cisco-ve MXE opcije i Cisco Digital Signage.

Video svuda

 • Cisco TelePresence System 1300 i novi korisnički interfejs
  • Novi model Cisco TelePresence System 1300 Serije ima 47-inch LCD ekran i može da se namontira na zid ili može samostalno da bude postavljen, što ga čini idealnim rešenjem za različita radna okruženja gde se očekuje potpuna kolaboracija.
  • Ovaj endpoint će podržati 12-inčni Cisco TelePresence Touch, novi i intuitivni touch-screen interfejs, koji će dodirom jednog tastera pokrenuti jednostavan i sofisticiran izgled i naredbe za prikazivanje. Cisco TelePresence Touch će takođe podržati i veliki broj ostalih Cisco TelePresence krajnjih tačaka.
  • Touch-user interfejs omogućuje korisnicima da lakše dođu do informacija o sastancima, konsultuju se sa menadžmentom i podele video zapise sa ostalima.
  • Korisnici koji trenutno koriste Cisco-ve IP telefone će imati opciju da unaprede njihove endpoint-e u Touch 12-inčni uređaj, ukoliko budu tako želeli.
  • Ovaj endpoint će po planu biti dostupan na svetskom tržištu na leto ove godine.
 • Cisco Unified IP telefoni 8941 i 8945
  • Kako Cisco proširuje posvećenost klijentima, kako bi omogućila video prenos na svim endpoint mestima u kompaniji, Cisco Unified IP telefoni 8941 i 8945 se isporučuju sa ugrađenom kamerom visokog kvaliteta (VGA), video komunikacijom i 5-inčni ekranom visoke rezolucije, koji daje korisnicima mogućnost neverbalne komunikacije, koja izostaje kod jednostavnih audio poziva.
  • Sa IP telefonom 8941, kompanija Cisco je prva kao provajder IEEE Power over Ethernet (PoE) klase 1 telefona.
  • Telefon je prepoznatljiv kao minimalni potrošač energije, čak i tokom radnog dana. Oba IP telefona 8941 i 8945 imaju “deep sleep” opciju, umanjujući tako utrošak energije van radnog vremena.
  • Od dodatne opreme, telefoni imaju Bluetooth slušalice, omogućujući na taj način slobodu pokreta i udobnost. Telefoni podržavaju veliki broj slušalica, uključujući i Jawbone ICON za Cisco Bluetooth Headset.*

 

Leave a Reply