Foto · Internet · Provajderi

Cisco: TelePresence u štabu nemačke fudbalske reprezentacije

Deutsche Telekom za Nemački fudbalski savez osigurao video kolaboraciju koristeći Cisco TelePresence tehnologiju. Cisco, Deutsche Telekom i Nemački fudbalski savez (DFB) nastavili su razvijati partnerski odnos vezan za usluge video kolaboracije. Na ovogodišnjem najvećem svetskom sajmu informatike, CeBIT-u, Deutsche Telekom predstavio je novi portfelj usluga video kolaboracije koje se zasnivaju na Cisco TelePresence tehnologiji.

Dve tehnološke kompanije tako stručnom štabu nemačke fudbalske reprezentacije u Južnoafričkoj Republici pružaju usluge video kolaboracije, kojom osiguravaju pouzdanu video i audio vezu između štaba u Nemačkoj i kampa fudbalske reprezentacije u Južnoafričkoj Republici i članova njihovih porodica.

Za potrebe nemačke fudbalske reprezentacije, Cisco i Deutsche Telekom opremili su konferencijski TelePresence centar u Južnoafričkoj Republici smešten je u blizini kampa nemačke reprezentacije u Velmore Grand Hotelu pokraj Pretorije, dok se u Nemačkoj sobe za video kolaboraciju nalaze u glavnom štabu Nemačkog fudbalskog saveza u Frankfurtu N/M, te u Berlinu, Hamburgu, Münchenu, Stuttgartu, Düsseldorfu i Bonnu.

Video kolaboracija između Južnoafričke Republike i Nemačke prva je ovakva usluga koju nude Cisco i Deutsche Telekom, te predstavlja važan iskorak u popularizaciji TelePresence tehnologije. Ovo je prvi put da se TelePresence, koristeći podmorske optičke kablove, upotrebljava na tako velikoj udaljenosti, i to čak od 8 000 kilometara.

Cisco i Deutsche Telekom osiguravaće Nemačkom fudbalskom savezu TelePresence usluge za planirano razdoblje od 3 godine. Kao dodatak internoj komunikaciji unutar saveza, Nemački fudbalski savez koristiće se i usluge live virtuelnih sastanka za direktnu komunikaciju sa saradnicima. Osim što je partner Nemačkog fudbalskog saveza, Deutsche Telekom je i “Premium Partner” nacionalnih muških, ženskih i omladinskih fudbalskih reprezentacija od 2005. godine. Takođe je i sponzor Svetskog prvenstva u fudbalu za žene, koje se sledeće godine održava u Nemačkoj.

Leave a Reply