Internet

Crnogorski doMEn i Google dogovorili brzo indeksiranje na novi .me domen

Crnogorska kompanija doMEn i američki Google dogovorili su se da svi vlasnici web sajtova na domenu .CG.YU budu brzo indeksirani na nove .CO.ME ili .ME.

Period tranzicije, kako je saopšteno iz kompanije doMEn, produžen je do 31. marta naredne godine na osnovu odluke Međunarodnog instituta za oznake i brojeve (ICANN).  Google gašenjem .CG.YU domena briše sve informacije koje su prikupljene sa stranica pod .CG.YU domenima. Da bi iste informacije bile ponovo dostupne i vidljive za Google, osim dogovora koji je postignut između dve kompanije potrebno je ispuniti odgovarajuće preduslove, navodi se u saopštenju doMEn-a.

Google i doMEn savetuju vlasnicima web sajtova odnosno web masterima da detaljno provere da li su svi interni linkovi ispravno podešeni, da ukoliko postoji razmena linkova ka prezentaciji, obaveste partnere o promeni. Oni preporučuju da se prijavi prezentacija pretraživačima koji imaju svoje procedure za prijavljivanje prezentacija, od postavljanja ključnih riječi do kreiranja mape sajta.

Leave a Reply