Internet · Provajderi

Crnogorski Telekom pokreće IP televiziju

Vodeći telekomunikacioni provajder u Crnoj Gori ponudiće svojim korisnicima IPTV servis baziran na Microsoft Mediaroom platformi, uključujući nove i uzbudljive funkcije koje donose međusobno povezani zabavni sadržaji.

Microsoft Mediaroom predstavlja najnoviju verziju višestruko nagrađivane Microsoftove Internet Protocol Television (IPTV) softverske platforme, i sadrži nekoliko potpuno novih multimedijalnih mogućnosti, u koje spadaju interno deljenje muzike i digitalnih fotografija, dinamičke MultiView mogućnosti (više slika u slici), obezbeđuje okruženje za razvoj interaktivnih usluga i naprednih aplikacija (Multimedia Application Environment), kao i podršku za Digital Terrestrial Televison – emitovanje digitalnog televizijskog programa. Uz novu verziju IPTV platforme predstavljen je i komplet alata Microsoft Mediaroom Application Development, koji dobavljačima usluga i nezavisnim programerima obezbeđuje alate za kreiranje efektnih i profitabilnih aplikacija koje koriste ovu platformu.

Naziv Microsoftove IPTV platforme Mediaroom na najbolji način odslikava sve veći skup novih iskustava koje nude povezani zabavni sadržaji koji su danas na raspolaganju, kao i iskustva koja nas očekuju u budućnosti. Pored toga, ime i identitet Microsoft Mediaroom dizajnirani su kao poseban brend koji će dobavljačima usluga pomoći da steknu prednost nad konkurencijom u marketinškim aktivnostima namenjenim potrošačima.

U sklopu nadogradnje postojećih Microsoft IPTV funkcija, kao što je unapređeno snimanje digitalnih video materijala, video na zahtev (Video on Demand), televizija visoke definicije i mogućnost trenutne promene kanala, platforma Microsoft Mediaroom donosi i sledeće novitete:
Deljenje ličnih medija. Omogućava korisnicima da jednostavno slušaju digitalnu muziku i gledaju digitalne fotografije pohranjene na njihovim računarima na najboljem ekranu koji imaju u kući: televizoru.
Multimedia Application Environment. Okruženje koje nudi bolju podršku za Web usluge i aplikacije, a dobavljačima usluga omogućava primenu naprednih funkcija, npr. dinamičkih portala za video na zahtev, igre i interaktivne TV usluge.
Unapređene MultiView mogućnosti. Dozvoljavaju korisnicima da na ekranu vide više kanala, programa i uglova kamere istovremeno.

„Microsoft je posvećen ka tome da IPTV korisnicima obezbedi najbolju softversku platformu, tako da oni u potpunosti mogu da iskoriste mogućnosti inteligentne, dvosmerne IP mreže i da počnu da uživaju u bogatijem i potpuno personalizovanom TV sadržaju, kao i svim pozitivnim iskustvima koje nude međusobno povezani sadržaji“, kaže Enrike Rodrigez, potpredsednik odeljenja Microsoft TV u korporaciji Microsoft. „Sa mogućnošću deljenja ličnih medija i novim opcijama za razvoj aplikacija, Microsoft Mediaroom podiže iskustvo gledanja televizije na novi nivo, omogućujući najbolje TV iskustvo, kao i pristup svim medijima na jednom mestu“.

„Na izuzetno takmičarski orijentisanom tržištu televizije, poznati brend može mnogo da znači“, kaže Kristina Hekart, generalni direktor svetskog marketinga odeljenja Microsoft TV, i dodaje: „Predstavljanjem platforme Microsoft Mediaroom kao zasebnog brenda dobavljači usluga su dobili snažnu podršku i alat za promociju novih, interaktivnih usluga za koje smatramo da su budućnost medija“.

Više od 18 vodećih svetskih dobavljača usluga izabralo je Microsoft Mediaroom platformu za ponudu digitalne televizije, a komercijalna primena je trenutno u toku kod 10 dobavljača. Microsoft Mediaroom platforma je predstavljena na konferenciji NXTcomm, održanoj od 19. do 21. juna 2007. u hali McCormick Place u Čikagu, na kojoj se predstavljaju poslovni aspekti i tehnologija komunikacija.

Osnovni podaci o Microsoft TV

Microsoft TV predstavlja budućnost televizije zato što operatorima mreža širokog propusnog opsega pomaže da publici širom sveta isporuče usluge napredne digitalne televizije i nova iskustva povezane zabave. Microsoft TV rešenja nude bogato, personalizovano korisničko iskustvo i stvaraju nove poslovne prilike za dobavljače usluga Interneta širokog propusnog opsega, proizvođače hardvera, autore sadržaja, oglašavače i programere aplikacija. Microsoft Mediaroom je najnoviji dodatak Microsoftovoj nagrađivanoj Internet Protocol Television (IPTV) softverskoj platformi.

Uz pomoć platforme Microsoft Mediaroom dobavljači usluga mogu da ponude vrhunsko iskustvo sa naprednim funkcijama digitalne televizije i multimedijalnim mogućnostima. Više informacija o Microsoft Mediaroom platformi i prilici da dobijete najbolje TV iskustvo uz sve medije na jednom mestu možete pronaći na lokacijama www.microsoft.com/TV i www.microsoftmediaroom.com.

Leave a Reply