Internet · Provajderi

Da li je Gmail ove nedelje od vas napravio spamera?

Kako bi se osećali kada bi otkrili da ste spamovali nekog bez vašeg znanja? Upravo, više od 4 miliona Gmail korisnika je saznalo to ove nedelje.

Ova situacija nije bila zasnovana na preuzimanju vašeg računara od strane hakera kao deo nove bot mreže. Korisnici Gmail-a su otkrili da je njihov mail prosleđen nekoliko puta uzastopno na istu adresu i da je na taj način ne sumljivo uznemiravao primaoca mail-a.

Google je izjavio da je “manje od 2,5%” njihovih Gmail korisnika bilo ugroženo ovim problemom – ali kako se veruje da postoji više od 170 miliona Gmail naloga, to bi i dalje značilo da je više od 4 milliona ljudi nevoljno pretvoreno u spamere zbog postojanja baga u njihovom web email sistemu.

Google-ov “Composing and Sending Messages” section, forum za pomoć je bio pretrpan žalbama uznemirenih korisnika koji su postavljali pitanja kako da zaustave slanje nebrojenih mail-ova jer ih je cela ta situacija dovela u neprijatan položaj prema svojim prijateljima, porodici i poslovnim saradnicima.

Google je izjavio da je rešio problem, i da se nada da se višestruke poruke neće prosleđivati više.

Leave a Reply