Društvene mreže · Internet

Da li nas društvene mreže povezuju ili otuđuju?

Nastale pre samo par godina, društvene mreže su danas sastavni deo života mnogih. Samo u Srbiji, nalog na Facebook-u ima preko dva miliona korisnika, a to je samo jedna od brojnih Web lokacija na kojima se ljudi druže, razmenjuju statuse, fotografije, razmišljanja…. uopšte, informacije o svom životu.

S druge strane, brojni kritičari ističu društvene medije kao vrhunac trenda otuđenja, započetog ulaskom računara u svaki dom i na svako radno mesto. Činjenica je da provodimo sve više vremena pored kompjutera, a sve manje u druženju sa prijateljima, ali da li to zaista znači da smo se i otuđili od njih?

2 thoughts on “Da li nas društvene mreže povezuju ili otuđuju?

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Po mom dubokom uverenju, ljude povezuju komunikacije na blizinu (neposredni odnosi), a otudjuju komunikacije na daljinu (telekomunikacije ili elektronske komunikacije, ukljucujuci postanske komunikacije).

  2. face

    Ja ovo posmatrao ovako: Ovde i svugde je u pitanju VREME provedeno po raznoraznim sajtovima i mislim da je to Sustina. Komunikacija na blizinu je najbolja -neposredna, otudjenje od neposredne komunikacije stoji. Na daljinu komunikacije su i poslovnih potreba i jedino moguca. Drustvene mreze jesu vredne ali su krivci za povecanu fizicku neaktivnost i neposrednu komunikativnost.
    pozz

Leave a Reply